Foto: Shutterstock
Vai ir liela nozīme tam, ko un vai vispār ēst pēc sporta kluba apmeklējuma vakaros? Pēc vairāku mēnešu pauzes no sporta cenšos nomest uzkrātos piecus kilogramus. Varbūt izvēlēties vakariņām tikai vienu produktu, piemēram, vājpiena biezpienu, vienu ābolu vai vistas gaļu? Sporta zālē vairāk izvēlos kardiotreniņus, mazāk - spēka treniņus.

Atbild uztura speciāliste Dace Tomsone:

Uzturam pēc treniņa ir ļoti nozīmīga loma. Uzreiz 30 minūšu laikā ir jāatjauno enerģija un zaudētās glikogēna rezerves, un ieteicams apēst kādu banānu, izdzert piena spēku. Uzreiz pēc kārtīga intensīva treniņa var arī atļauties kādu našķi - šokolādes gabalu vai saldu augli. Vakariņās gan no ogļhidrātiem un taukiem vajadzētu izvairīties pilnībā un ēst dārzeņus vai salātus ar tunci vai vistas fileju.

Biezpiens ir ļoti laba izvēle, bet droši to padari garšīgāku ar kādu tomāta šķēli vai zemtauku satura siera šķēli. Ļoti pateicīgas vakariņas būtu omlete no olu baltumiem, garšaugiem un sarkano papriku. Neaizmirsti, ka ļoti svarīgi tievēšanas procesā ir uzņemt olbaltumvielas un labos taukus (rieksti, olīveļļa, zivis), tāpēc šīs produktu grupas ļoti svarīgas. Ar augļiem ir jābūt uzmanīgiem, tos labāk ēst dienas pirmajā pusē, jo augļos, arī ābolos, ir augsts fruktozes saturs.

Ieteicami ir neēst divas stundas pirms miega, bet tas katram ir individuāli, jo es sāku rītu ar spēka un kardiotreniņu, un man vēlas vakariņas ir nepieciešamība. Mans personīgs ieteikums nebaidīties no spēka vingrojumiem, jo muskuļi intensīvāk dedzina kalorijas, un kardiotreniņš būs dubultā efektīvs tieši pēc spēka treniņiem.

Lasītāju ievērībai: Ja vēlies nosūtīt savu jautājumu speciālistiem, raksti vēstuli redaktoram uz e-pastu fitness@delfi.lv, un atbilde tiks sniegta portālā divu nedēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!