Foto: Shutterstock



Par faktoriem, kas ietekmē apetīti un mūsu ēšanas paradumus, veikts ne mazums pētījumu. Šai sakarā piedāvājam piecus "Huffington Post" apkopotus veidus, kā apkārtējā vide un cilvēki ietekmē mūsu šķīvja saturu un ko ņemt vērā, ja vēlies zaudēt liekos kilogramus.

Kur tu ēd

Foto: Shutterstock

Pat, ja maltīte negaršo tik labi, kā gribētos, tas, vai tu to apēdīsi pilnībā, ir atkarīgs no vietas, kur atrodies. Pētījumi liecina, ka, piemēram, kinoteātrī cilvēki apēdīs to pašu popkorna daudzumu, neraugoties uz to, vai tas ir svaigs un garšīgs, vai pastāvējis un sakaltis. Tādēļ, lai apmānītu savu apetīti, reizēm ir nevis jādomā par ēdienu, bet gan vidi, kurā to patērējam, teic speciālisti.

Ko ēd tavi draugi

Foto: Shutterstock

Kā apgalvo eksperti, mūsu maltītes izvēlē lielu lomu spēlē tas, ko izvēlas tās biedri. Respektīvi, ja tavi draugi pasūtīs salātus, tu, visticamāk, neizvēlēsies frī kartupeļus, un otrādi.

Tavas dzēriena glāzes forma

Foto: Shutterstock

Lai novērstu pārmērīgu alkohola lietošanu, izvēlies slaidāku vīna glāzi, iesaka speciālisti. Pētījumos atklāts, ka pārmērīgu alkohola lietošanu ietekmē dažādi faktori – piemēram, glāzes turēšana rokās, nevis uz galda, platākas glāzes izvēle, kā arī tas, vai glāzes krāsa atbilst dzēriena krāsai.

Atmosfēra

Foto: Shutterstock

Skaļa mūzika un spilgts apgaismojums liks tev apēst vairāk. Pētnieki noskaidrojuši, ka restorānos, kur mūzika un apgaismojums ir klusinātāki, cilvēki ne tikai apēd mazāk kaloriju, bet arī vairāk izbauda maltīti. Protams, tas, kāda ir konkrētās vietas politika attiecībā uz šo atmosfēras un ēdiena daudzuma korelāciju, atkarīgs no restorāna vai kafejnīcas vadītāju vēlmēm.

Kas redzams tavā virtuvē

Foto: Shutterstock

Cilvēkiem ir tendence pirmo apēst to, ko viņi redz uzreiz. Tāpēc cepumu trauku nomaini ar augļu trauku, savukārt saldumus paslēp dziļāk skapīšos un ledusskapja tuvākajos plauktos novieto veselīgus produktus, aicina speciālisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!