Foto: PantherMedia/Scanpix
Projekta "Delfi Fitness" ietvaros piedāvāsim rubriku receptes, kurā varēs iegūt informāciju par veselīgu uzturu treniņu laikā. Pareizs un sabalansēts uzturs var palīdzēt ātrāk iegūt skaistas ķermeņa formas, kā arī uzlabot pašsajūtu.

Cenšoties zaudēt svaru, bieži vien ir gadījumi, kad cilvēks treniņu laikā neēd pietiekami bieži vai pat badojas. Badošanās var novest pie muskuļu audu zuduma, bet, lai uzturētu savu augumu formā, ir jāuzņem tik daudz kalorijas, cik treniņu laikā izdosies sadedzināt. Savukārt, ja vēlas zaudēt lieko svaru, tad jāēd par 300 kilokalorijām mazāk. Jāēd ir bieži, bet mazas porcijas. Ēdienreižu pauzes nevar būt lielākas par piecām stundām.

Aktīvu treniņu laikā ļoti svarīgi ir uzņemt protenīnus, kas ir arī svara zaudēšanas stūrakmens. Tie sadalās lēnāk, saglabājot sāta sajūtu ilgāk, kā arī tie palīdz uzturēt vienmērīgu cukura līmeni asinīs. Pateicoties proteīniem zūd vēlme pārēsties. Tomēr der zināt pareizos proteīna uzņemšanas laikus, jo ir svarīgi uzņemt tos vienmērīgos daudzumos visas dienas garumā, nevis vienā ēdienreizē.

Par šiem un citiem jautājumiem padomus sniegs Dace Tomsone, kura ikdienā strādā augstas klases restorānā un koordinē restorāna darbu. Viņai ir piecus gadus strādājusi par pavāru vienā no labākajiem Ziemeļeiropas restorāniem un bijusi profesionāla sportiste.

"Esmu pieļāvusi rupjas kļūdas uztura un sporta apvienošanā, bet no kļūdām esmu mācījusies. Tagad esot mātei un aktīva dzīvesveida piekritējai, sāku pētīt un izzināt, kas ķermenim ir vajadzīgs pie dažādām kādām slodzēm," skaidroja Tomsone.

"Delfi Fitness" sadaļā "Receptes" piedāvāsim fotoattēlus no dažādu ēdienu pagatavošanas, kā arī lasītāji varēs iesūtīt savus jautājumus uztura speciālistei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!