Foto: PantherMedia/Scanpix
Nav noslēpums, ka atliek vien apņemties uzsākt diētas ievērošanu un roka jau pati sniedzas pēc saldumiem un uzkodām, uz ko agrāk pat nevēlējies skatīties. Šai sakarā, lai atvieglotu maltīšu apjoma ierobežošanu, iepazīsties ar "Women's Health" padomiem, kas novērsīs izsalkuma sajūtu, neliekot cīnīties ar stingru sevis turēšanu grožos.

Seko "Pusi tagad, pusi – vēlāk" likumam

Ja esi pasūtījusi ēdienu restorānā vai sagatavojusi maltīti pati un redzi, ka tā būs par lielu, apēd pusi konkrētajā ēdienreizē, atlikušo ēdienu atstājot nākamajai maltītei.

Pētījumi arī liecina, ka ēdiena sniegtais apmierinājums nav atkarīgs no tā, cik liela ir maltīte – svarīgākais ir nepārēstais un neignorēt sāta sajūtu.

Sabalansē produktus savā šķīvī

Lai ilgāk justu sāta sajūtu, kā arī neciestu no enerģijas trūkuma, pārliecinies, lai ēdienā būtu veselīga uzturvielu kombinācija – rezultātā cukura līmenis asinīs būs stabils un enerģijas pietiks līdz nākamajai maltītei.

Atceries, ka porcijas lielāko daļu jāsastāda olbaltumvielā, bet daļu – nepiesātinātajām taukskābēm un ogļhidrātiem!

Velti laiku atpūtai

Jūtot stresu, mūsu organisms izdala kortizolu, kas bieži vien veicina apetīti. Lai neļautos uztraukuma apēšanai, iemācies gūt mieru bez ēdiena palīdzības, veicot elpošanas vingrinājumus, meditējot vai vienkārši nodarbojoties ar fiziskām aktivitātēm!

Samazini šķīvi, no kura ēd vakariņas

Lai apmuļķotu smadzenes un apēstu mazāk, to pat neapzinoties, ēd no mazāka izmēra šķīvja! Rezultātā to pat neapjautīsi, bet būsi pat par trešdaļu samazinājusi apēsto kaloriju skaitu!

Velti laiku kvalitatīvam miegam

Jūtot nogurumu un miega trūkumu, bieži vien ceram to kompensēt ar saldumiem vai treknām uzkodām. Rezultātā tavs cukura līmenis asinīs strauji celsies, tikpat strauji krītoties un attiecīgi palielinoties arī nogurumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!