Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai zaudētu svaru, kā zināms, jāaturas no miltu izstrādājumiem un saldumiem, kā arī pārlieku trekniem produktiem to vietā jāēd augļi, dārzeņi un graudaugu produkti. Tomēr ar šādu uzskaitījumu ne vienmēr ir gana. Kā izrādās, lieko kilogramu nomešanu var ievērojami paātrināt noteiktu produktu iekļaušana ikdienas ēdienkartē, ko apkopojis arī portāls "Women's Health".

Humuss

Kā liecina pētījumi, cilvēkiem, kuri regulāri ēd humusu, ko gatavo no turku zirņiem, ir par astoņiem procentiem slaidāki vidukļi nekā tiem, kuru ēdienkartē šis austrumu gardums nav iekļauts.

Humuss ir bagāts olbaltumvielām un šķiedrvielām, tāpēc iekļauj to savā uzturā pēc iespējas biežāk!

Šokolāde

Kādā pētījumā atklāts, ka lielāks tumšāks šokolādes patēriņš ir saistīts ar mazāku tauku daudzumu, kas uzkrājies vēdera dobuma rajonā. Pētnieki pieņem, ka tā iemesls ir šokolādē esošie antioksidanti, kas paātrina vielmaiņu.

Auzas

Šķiedrvielām bagātās auzu pārslas ilgāk nodrošina sāta sajūtu un mazina vēlmi našķēties starp ēdienreizēm, teic eksperti.

Tēja

Tējā esošais kofeīns un citas vielas paātrina lieko kilogramu krišanos, liekot svaram samazināties krietni straujāk.

Žāvētas plūmes

Liverpūles zinātnieki atklājuši, ka cilvēki, kuri noteiktā laika posmā dienā apēda sauju žāvētu plūmju, svaru zaudēja ātrāk nekā tie, kuri tās neēda.

Avokado

Apēd pusi avokado kā savu pusdienu sastāvdaļu, un tava ēstgriba neliks par sevi manīt līdz vakariņām, sola eksperti. Šķiedrvielas, kālijs un veselīgās taukskābes mazinās gan izsalkumu, gan vēlmi našķēties ar ko neveselīgu starp ēdienreizēm.

Zemesrieksti un zemesriekstu sviests

Izdevumā "British Journal of Nutrition" publicēts pētījums, kura rezultāti apliecina – zemesriekstu vai to sviesta ēšana brokastīs attur no vēlmes našķēties pat 12 stundu garumā.

Tie satur lielu daudzumu noteikta hormona peptīda, kas palielina sāta sajūtu un mazina ēstgribu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!