Foto: PantherMedia/Scanpix
Svara zaudēšana un kārotās fiziskās formas sasniegšana nenozīmē neregulāras kampaņveida aktivitātes, bet gan absolūtu ikdienas dzīvesveida maiņu. Šai sakarā piedāvājam "Women's Health" sniegtos ieteikumus, ko izdarīt ik stundu, ja vēlies zaudēt svaru!

6.00

Mosties un izdzer glāzi ūdens. Tas tevi pamodinās, kā arī novērsīs vēdera pūšanos dienas laikā. Apēd vieglas brokastis, kas satur olbaltumvielas un ogļhidrātus, piemēram, pusi banāna un sauju mandeļu, un iedarbinās tavu vielmaiņu!

Ja tev pietiek laika, veic nelielas fiziskās aktivitātes, kas stimulēs arī kaloriju dedzināšanu visas dienas garumā un liks justies možai!

7.00

Esot dušā, izstaipi muskuļus! Pēc tam paēd bagātīgas brokastis, kas satur olbaltumvielas un šķiedrvielas. Nebaidies uzņemt arī ogļhidrātus – tie tiks sadedzināti dienas laikā, turklāt – tev nepieciešama enerģija!

8.00

Pagatavo pusdienas vēlākam laikam, iekļaujot maltītē olbaltumvielas, nepiesātinātās taukskābes, šķiedrvielas, graudaugu produktus, svaigus dārzeņus un augļus desertam!

9.00

Ierodoties darbā, sagatavo pudeli ūdens vai pieraksti sev atgādinājumu dienas gaitā regulāri padzerties!

10.00

Ieturi nelielu pauzi darbos, apēdot šķiedrvielas saturošu našķi, kas nesatur vairāk par 150 kalorijām – piemēram, žāvētus augļus, jogurtu ar kādu augli u.c.

11.00

Velti pāris minūtes laika, lai pierakstīto apēstos produktus, to uzturvērtību, kā arī piefiksētu savas dienas aktivitātes!

12.00

Izkusties, dodoties pusdienās vai nelielā pastaigā. Tavam organismam nepieciešams skābeklis, kas mazinās ierasto pēcpusdienas nogurumu!

13.00

Ieturi mājās sagatavotās un līdzi paņemtās pusdienas, papildinot tās ar glāzi ūdens pirms maltītes uzsākšanas.

14.00

Izej no biroja kaut uz 10 minūtēm, tā sagatavojoties dienas atlikušajai daļai!

15.00

Apēd vieglu našķi, kas nesatur vairāk par 150 kalorijām, tā uzturot savas vielmaiņas darbību un nodrošinoties pret tieksmi pārēsties vakarā!

16.00

Izdzer tasi zaļās tējas – kofeīns tevi uzmundrinās, bet tējā esošās vielas mazinās apetīti, veicinot arī vielmaiņu.

17.00

Atkarībā no laikapstākļiem un attāluma, ja iespējams, dodies mājup no darba kājām. Tu relaksēsies, atslēdzoties no darba pienākumiem, izkustēsies un atbrīvosies no stresa, kas var ierosināt pārēšanos.

18.00

Pagatavo vieglas vakariņas, kas satur daudz olbaltumvielu un svaigu dārzeņu. Pēc to apēšanas iespējamos pārpalikumus atdod mājdzīvniekam vai atstāj nākamās dienas pusdienām, tā novēršot atgriešanos pēc papildporcijas virtuvē vēlāk.

19.00

Iztīri zobus un, to darot, veic pietupienus, reizē uzlabojot augšstilbu un sēžas formu!

20.00

Ja skaties televīziju, paralēli atpūtai veic spēka vingrojumus, piemēram, pāris atspiedienu vai gulēšanu balsta pozīcijā pāris minūtes!

21.00

Gatavojies doties pie miera, veicot elpošanas vingrojumus un noskaņojoties nākamajai dienai!

22.00

Dodies gulēt, tā nodrošinot sev pietiekami ilgu un kvalitatīvu naktsmieru, kas ir vitāli svarīgs, ja vēlies zaudēt svaru!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!