Foto: .instagram.com/thefashionfitnessfoodie/

Runājot par ēdienu un veselīga uztura pamatprincipiem, ne vienmēr viss ir tā, kā izskatās. Uztura blogere Lūsija Mauntena savā "Instagram" kontā ir publicējusi virkni fotogrāfiju, kas parāda, ka ne viss, kas izskatās veselīgs, tāds arī ir un nāk par labu veselībai un ka ne visi našķi ir neveselīgi. Tāpat viņa norāda, ka ne visos gadījumos vērtīgākais un veselīgākais produkts būs tas, ko viņa pati izvēlēsies, lietot savā uzturā.

Viena no lietām, uz ko Mauntena vērš uzmanību savos ierakstos, ir fakts, ka viens un tas produkts var būt nevēlams vienas personas uzturā, bet noderēt kāda cita cilvēka izvirzīto mērķu sasniegšanai. "Skaties, kas slēpjas aiz uzrakstiem, un veic izpēti, lai saprastu, kas tev ir piemērots dažādos līmeņos," viņa raksta.

Blogere arī aicina pievērst uzmanību tam, kā cilvēks skaita kaloriju un citu elementu daudzumu dažādos produktos. Nepaļaujies uz tādām mērvienībām kā "sauja" un neēd neierobežotu daudzumu produktu, kas skaitās veselīgi, jo tad vari uzņemt ievērojami vairāk kaloriju, nekā plāno. Viņa norāda, ka kaloriju skaitīšana nav nepieciešama visiem, bet ir labi saprast un zināt, ko un cik daudz satur produkti uz tava šķīvja.

Saldumu cienītājiem viņa atgādina, ka tad, ja uzturs ir pilnvērtīgs un sniedz visas organismam nepieciešamās uzturvielas, neliels našķu daudzums nekaitēs. Pati viņa ēd pilnvērtīgi un labprāt uzkodās našķojas ar konfektēm, nevis riekstiem, jo zina, ka organismam vērtīgo uzturvielu pietiek no citiem produktiem, ko viņa lieto savā uzturā.

Savukārt tiem, kas viesībās vēlas iemalkot kādu glāzi grādīga dzēriena, bet satraucas par uzņemto kaloriju daudzumu, viņa atgādina, ka džins ar diētisko toniku figūrai ir draudzīgāks nekā glāze vīna.

Uztura entuziaste arī norāda, ka sīkumiem ir nozīme. Majonēze, salātu mērce un eļļa, kas izmantota ēdiena pagatavošanai, būtiski ietekmē kaloriju daudzumu tajā. Arī tad, ja vēlies atbrīvoties no kāda lieka kilograma, tu vari ēst garšīgi un veselīgi.

Un atceries, ka ēdiena pagatavošanai un sastāvam ir nozīme. Nomainot tikai dažas sastāvdaļas, tu vari iegūt produktu, kas satur mazāk kaloriju. Tas nozīmē, ka tad, ja vēlies notievēt, neatsakies no tā, kas tev garšo, bet izvēlies vai pagatavo ēdienu, izmantojot kalorijām ne tik bagātu produktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!