Foto: PantherMedia/Scanpix

Pieaugušam cilvēkam katru dienu jāizdzer aptuveni divi līdz trīs litri ūdens. Tomēr ne vienmēr ikdienā izdodas to realizēt, tāpēc piedāvājam portāla harpersbazaar.com ieteikumus, kā ūdeni uzņemt vēl citos veidos.

Čia sēklas

Čia sēklas ir produkts, ko noteikti vajadzētu lietot ikdienā, jo tās labi uzsūc šķidrumu. Pievieno sēklas savai brokastu auzu pārslu putrai, vitamīnu kokteiļiem, sulām, jogurtam vai jebkam citam. Tikai atceries - pirms čia lietošanas, sēklām jāļauj uzsūkties ūdenī, lai pēc nonākšanas organismā tās spētu to barot ar šķidruma pārpalikumu.

Augļi un dārzeņi

Gandrīz visi augļi un dārzeņi vairāk vai mazāk satur ūdeni. Lai dienas garumā organisms tiktu apgādāts ar tam nepieciešamo šķidruma daudzumu, ēd augļus un dārzeņus, kuros ir vislielākā ūdens koncentrācija – gurķus, greipfrūtus, tomātus, melones, arbūzus, zemenes, mellenes, spinātus, cukini, kā arī lapu salātus.

Gaļa

Reizi pa reizei nav nekāds grēks apēst kādu hamburgeru, vistas spārniņus vai kādu citu ēdienu, kurš satur gaļu. Kā izrādās, gaļas sastāvā ir aptuveni 60 procenti ūdens, tādēļ bagātīgas, ar gaļu papildinātas pusdienas labi palīdzēs tavam organismam dienas laikā palikt pietiekami apūdeņotam.

Kokosriekstu piens

Kokosriekstu piens, ko vari dzert gan tīrā veidā, gan pievienot dažādiem dzērieniem, ne vien nodrošinās organismam nepieciešamo ūdens daudzumu, bet arī to apgādās ar daudziem svarīgiem vitamīniem un minerālvielām.

Ledus tēja un kafija

Kofeīnu saturoši dzērieni labi izvada šķidrumu no organisma, taču tā nebūt nav vienīgā funkcija, ko tie veic. Ledus tēja, kafija un citi dzērieni, kuru sastāvā ir kofeīns, ir otra labākā izvēle aiz ūdens, ja vēlies nodrošināt organismam nepieciešamo šķidruma daudzumu.

Spēlējies ar garšu

Ūdens garša ar laiku var apnikt, tādēļ spēlējies ar garšas kārpiņu izjūtām un pievieno dzērienam dažādas sastāvdaļas, kas to bagātinās ar patīkamu garšu un smaržu. Piemēram, ja vēlies atsvaidzinošu un vasarīgu dzērienu, ūdens glāzei pievieno piparmētru lapiņas. Savukārt, ja gribas ko asāku, ievieto šķidrumā gurķa un citrona gabaliņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!