Foto: Shutterstock

Ja vēlies zaudēt svaru, ļoti iespējams, tavus nodomus izjauc nemitīgā aizņemtība, kas laupa laiku sportošanai un liek izvēlēties neveselīgus un ātri pagatavojamus produktus. Lai no šī apburtā loka izvairītos, piedāvājam "Women's Health" apkopotos ieteikumus, ko ņemt vērā tiem aizņemtajiem cilvēkiem, kuri vēlas zaudēt svaru.

Kas ledusskapim vēderā?

Izrevidē un atbrīvo plauktiņus, ledusskapi un saldētavu no saldumiem un pusfabrikātiem, kas noteikti nav draudzīgi tavai figūrai. Tādējādi tu arī brīžos, kad laika ir maz, tomēr izvēlēsies veselīgu uzturu, pagatavojot salātus vai ko citu diētai atbilstošu, nevis saldēto picu vai pelmeņus.

Virtuves pārkārtošana

Kad nevēlamie produkti izrevidēti, novieto pa ķērienam veselīgas to alternatīvas. Ledusskapī acu augstumā ieliec grieķu jogurtu, uz virsmām - augļu trauku, skapīšu tuvākajos plauktos – brūnos rīsus, kvinoju un citas ātri un viegli pagatavojamas, veselīgas lietas.

Plānotāja aizpildīšana

Ja esi aizņemta, visticamāk, plānotājs, kurā ierakstīti paveicamie pienākumi un tikšanās, ar tevi ir vienmēr. Lai padarītu treniņu par tikpat svarīgu notikumu, ieraksti to plānotājā – tas neļaus tev ērti "aizmirst" vēlamās fiziskās aktivitātes.

Izmanto brīvdienu

Pat aizņemtākie cilvēki var atrast stundu laika, ko veltīt kārtīgas maltītes pagatavošanai. Nedēļas nogalē izvāri lielu katlu zupas, sautējuma vai izcep vistas fileju tā, lai tās pietiktu visai nedēļai. Rezultātā tev būs, ko ēst, pārnākot no darba, vismaz trīs dienas pēc brīvdienām.

Parūpējies par rokassomiņu un darba galdu

Lai brīžos, kad tevi piemeklēs izsalkums, pa rokai būtu kāda veselīga uzkoda, glabā darba galda atvilktnē riekstu maisījumu, pilngraudu krekerus vai galetes. Tāpat vari ielikt arī rokassomiņā musli batoniņu vai iepriekšējā vakarā sagrieztus dārzeņus.

Velti laiku pāris receptēm

Vakariņām nav jāsastāv no trīs ēdieniem un tām nav jātiek gatavotām četras stundas. Gardu un vieglu maltīti vari pagatavot pāris minūšu laikā – piemēra, izvāri brūnos rīsus, viegli apcep dārzeņus un sajauc tos ar rīsiem, garšai pievienojot nedaudz sojas mērces. Velti laiku, lai iepazītu vēl pāris recepšu, kas vienkāršības ziņā pielīdzināmas šai, un glabā to sastāvdaļas ledusskapī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!