Foto: PantherMedia/Scanpix
Cīņa ar liekajiem kilogramiem ir nogurdinoša, tomēr vēl grūtāk ir noturēt sasniegto vēlamo svaru. Lai tas būtu vieglāk izdarāms, iepazīsties ar "Huffington Post" apkopotajiem ieteikumiem!

Izmēri savu progresu

Lai nekļūtu par svaru vergu, tā vietā, lai ik dienas svērtos, dari to reizi nedēļā, papildus arī fiksējot gurnu, vidukļa un citu ķermeņa problēmzonu apkārtmērus.

Gadījumā, ja nevēlies atkārtoti mērīties, atrodi savas "kontrolbikses" – apģērbu, kas, esot ciešāks vai brīvāks, skaidri liecinās par tava auguma izmaiņām, neraugoties uz kilogramu skaitu.

Atrodi aizvietotāju

Mēs visi zinām, cik kārdinošs ir tas, kas ir aizliegts. Lai diēta nekļūtu par patiesām mokām, aizstāj neveselīgās un treknās uzkodas vai saldumus ar veselīgākām to alternatīvām. Tas neradīs ierobežojuma sajūtu un nodrošinās fiziskās formas saglabāšanu.

Atbrīvojies no kārdinājuma

Lai nomestie kilogrami neatgrieztos, necenties sev iegalvot, ka spēsi pretoties ledusskapī noglabātajam saldējumam vai atvilktnē ieliktajai šokolādei, īpaši, ja tas nav izdevies pēdējās divdesmit reizes. Visvieglāk turēties pretim kārdinājumam būs tad, ja būsi tālāk no grēka.

Veselīgas uzkodas – visapkārt

Pētījumi liecina, ka neveselīgu uzkodu vietā cilvēki apēd ko organismam vērtīgu tad, ja tas nolikts viegli sasniedzamās vietās. Savukārt, ja pa rokai nav nekā ēdama un vēders rūc, mēs, visticamāk, izvēlēsimies doties uz virtuvi, izsalkumu starp ēdienreizēm remdējot ar sviestmaizēm un cepumiem, nevis dārzeņiem vai augļiem.

Plāno

Lai nomestie kilogrami neatgrieztos neveselīgas ēšanas rezultātā, plāno savas maltītes jau laikus. Dodoties uz veikalu, neliec groziņā visu, ko sirds kāro, bet gan pieturies pie jau iepriekš izdomātā saraksta, kas ietver produktus veselīgām maltītēm.

Pieraksti

Lai neaizrautos ar cepumiem vai cukurotas kafijas krūzēm, dienas gaitā pieraksti visu, kas apēsts. Tas uzskatāmi demonstrēs tavu ēdienkarti un atturēs no bezatbildīgas našķēšanās.

Tici sev

Neklausies to līdzcilvēku viedokļos, kuri smīkņā par tevis ievēroto veselīgo dzīvesveidu, neticot, ka nometīsi kilogramus vai noturēsi iegūto fizisko formu. Tici sev, pavadi laiku ar līdzīgi domājošiem cilvēkiem, kuri arī rūpējas par savu jauniegūto svaru vai ir ceļā uz kāroto augumu, un svaru noturēt būs krietni vieglāk!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!