Ar pīlādžiem uzmanīgi. Kā izmantot veselīgās, bet nedaudz toksiskās ogas
Foto: Shutterstock

Sārtās pīlādžogas ir vienas no skaistākajām rudens veltēm, kuru pielietojums šķiet teju bezgalīgs. Tās izmanto gan veselības stiprināšanai, gan garšas kārpiņu palutināšanai, gan dažādu dekoru veidošanai. Tomēr, lietojot šīs ogas uzturā, ir jābūt piesardzīgiem, jo, lai arī ļoti vērtīgas, svaigas tās ir nedaudz toksiskas.

Pīlādži lieti noderēs īpašas garšas piešķiršanai dažādiem ēdieniem, kā arī tos var droši izmantot želejas, sīrupa, ievārījuma un citu našķu pagatavošanai. Jāpiebilst, ka arī nenolasītiem pīlādžiem piemīt liela vērtība, jo tie ir košs krāšņuma augs, kas lieliski izskatās apstādījumos. Tāpat tos var izmantot iekštelpu dekorēšanai rudenī. Par to, kā pagatavot dekorus no košajām pīlādžogām, vari lasīt šeit.

Ja esi nolēmusi izaudzēt pīlādzi arī savā dārzā, ar speciālista ieteikumiem tā kopšanai vari iepazīties šeit.

Source info

DELFI Viņa


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.