Foto: Shutterstock

Dzert ūdeni tukšā dūšā, tikko esi pamodies un izkūņojies no gultas – tas ir populārs rituāls Japānā un arī citviet pasaulē. Un ne bez iemesla! No rīta izdzerta glāze ūdens labvēlīgi ietekmē visus procesus, kas norisinās organismā, vēstī "Interesnooo".

Regulāra ūdens dzeršana normalizē kuņģa un zarnu trakta darbību, uzlabo ādas stāvokli un palīdz uzturēt nervu sistēmu līdzsvarā. Lai gan tas var šķist teju neticami, taču viena glāze ūdens no rīta var ievērojami uzlabot gan pašsajūtu un veselību, gan ārējo izskatu.

Glāze ūdens izskalo un "pamodina" gremošanas traktu un normalizē kuņģa un aizkuņģa dziedzera darbību. Kā zināms, ja ir problēmas ar kuņģa un zarnu traktu, cieš teju visi pārējie orgāni, jo gremošanas traktā notiek apēstā šķelšana un vitamīnu, minerālvielu un citu bioloģiski aktīvu savienojumu uzsūkšanās. Turklāt zarnu gļotādā izvietotas imūnās sistēmas šūnas, tādēļ bieži dzirdētais apgalvojums, ka imunitāte ir atkarīga no vesela kuņģa un zarnu trakta, atbilst patiesībai. Nereti, atrisinot problēmas kuņģa un zarnu traktā, pašas no sevis izzūd ādas, aknu, plaušu un citu orgānu slimības.

Uzreiz pēc pamošanās ieteicams izdzert glāzi silta ūdens, pēc tam veikt ierastās ik rīta higiēnas procedūras un izdzert vēl vienu glāzi. Tikai pēc tam vēlams ēst brokastis. Kuņģis ir izskalots un ūdens nonācis zarnās – tas palīdzēs atlikušo dienu justies možākam.

Arī dienas laikā ir ļoti veselīgi izdzert divas glāzes ūdens pirms katras ēdienreizes, taču tas jādara aptuveni 30 minūtes pirms maltītes ieturēšanas, citādi ūdens atšķaidīs kuņģa sulu un gremošana būs apgrūtināta.

Dažs raizējas, vai ūdens dzeršana nevar izraisīt tūsku. Tai tomēr nav saistības ar izdzerto ūdens daudzumu. Tūskas veidošanos veicina neveselīgs uzturs, kas satur daudz sāls.

Regulāra ūdens dzeršana arī veicina atbrīvošanos no liekajiem kilogramiem. Pirmkārt, ūdens gluži vienkārši kuņģī aizņem vietu, tāpēc cilvēks apēd mazāk. Otrkārt, tas uzlabo vielmaiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!