Našķis, kam piedēvē veselību uzlabojošas īpašības. Kas slēpjas šokolādē
Foto: Shutterstock

Viens no populārākajiem un zināmākajiem saldumiem pasaulē ir šokolāde. To izmanto dažādos konditorejas izstrādājumos, saldajos ēdienos, konfektēs un citur. Lai arī šokolāde ir našķis, tai piedēvē arī dažādas veselību uzlabojošas un ķermeni stimulējošas īpašības. Izrādās, ka daļa no uzskatiem par salduma lietošanu veselības un prāta spēju uzlabošanai patiešām atbilst patiesībai.

Protams, lietojot šokolādi, nevajadzētu ieslīgt galējībās. To ieteicams ēst ļoti nelielos daudzumos, jo ir bagāta kalorijām un tai var būt pievienots lērums citu vielu, kas organismam nebūt nenāk par labu. Der arī paturēt prātā, ka šokolādes var būt arī ļoti atšķirīgas, tāpēc ieteicams pievērst uzmanību tam, kas rakstīts uz iepakojuma, un atšķirt tumšo no piena vai baltās šokolādes.

Ja kādreiz vēlies pārsteigt savus mīļos ar kādu pašas rokām gatavotu gardumu, šokolāde var lieliski noderēt. Tā ir daudzu brīnumgardu saldo ēdienu un našķu sastāvā. Mājās gatavotas trifeles izklausās kārdinoši, vai ne? Šeit atradīsi ne vienu vien recepti grēcīgajam kārumam.

Source info

DELFI Viņa


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl