Foto: AFP/Scanpix
Latvijas tenisists Ernests Gulbis svētdien Madrides "Masters Series" turnīra pirmās kārtas spēlē pārspēja vācieti Nikolasu Kīferu, kurš ATP rangā patlaban ieņem augsto 27.vietu, līdz ar to iekļūstot otrajā kārtā, kurā tiksies ar patlaban pasaules spēcīgāko tenisistu, spāni Rafaelu Nadalu.

Gulbis Kīferu pārspēja ar rezultātu 5-7, 6-4, 7-5.

Pirmajā setā gan Gulbis, gan Kīfers uzvarēja pa pieciem geimiem pie savas serves, bet Kīferam izdevās uzvarēt arī sesto geimu, kā arī lauzt Gulbja servi 12.geimā, līdz ar to Vācijas tenisists pirmajā setā triumfēja ar rezultātu 7-5.

Otrajā setā spēle ritēja līdzīgi pirmajam. Katrs no tenisistiem uzvarēja pa četriem geimiem pie savas serves, bet šoreiz devītajā geimā Gulbim izdevās lauzt Kīfera servi un izvirzīties vadībā ar 5-4. Visā setā Gulbis uzvarēja ar 6-4.

Trešajā setā Gulbis un Kīfers uzvarēja pa pieciem geimiem pie savas serves, bet 11.geimā Gulbis lauzs Kīfera servi un uzvarēja nākošo geimu pie savas serves, tādējādi triumfējot setā ar 7-5, kā arī izcīnot uzvaru visā mačā.

Pagājušajā gadā Gulbis piedzīvoja zaudējumu Madrides "Masters Series" turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā. Atlases turnīra pirmajā spēlē Gulbis, kurš izlikts ar pirmo numuru, ar 6-4, 1-6, 2-6 zaudēja Krievijas tenisistam Teimurazam Gabašvili.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!