Rūgtais un aromātiskais greipfrūts: kāpēc tas ieteicams un kad var kaitēt
Foto: Shutterstock

Ziema ir laiks, kad veikalu plauktos ir pieejams plašs dažādu citrusaugļu klāsts. Ja Ziemassvētku laiks daudziem asociējas ar aromātiskajiem un veselīgajiem mandarīniem, tad pēc jaunā gada sākas greipfrūtu sezona. Lai arī tā ēšana var šķist ķēpīga, jo jānomizo katra augļa daiviņa, greipfrūts ir ļoti baudāms un patiešām veselīgs.

Rūgtenais un aromātiskais auglis ir patiesi garšīgs svaigā veidā, bet tas lieliski noderēs arī dažādu ēdienu un dzērienu pagatavošanā. Greipfrūtam piemīt virkne lielisku īpašību, piemēram, tas palīdz cīņā ar lieko svaru, samazina vēža risku, kā arī stiprina imunitāti. Tomēr der paturēt prātā, ka ar to, tāpat kā ar daudzām labām lietām, pārspīlēt nevajadzētu. Turklāt cilvēkiem, kas lieto noteiktus medikamentus vai cieš no nieru problēmām, šis auglis var kaitēt.

Source info

DELFI Viņa


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl