Sārtais dārgums no zemes – bietes. Kāpēc tās iesaka lietot uzturā un kā tās pagatavot
Foto: Shutterstock

Pirmais rudens mēnesis jau teju pusē, un tas sev līdzi nesis iespēju mieloties ar dažādiem veselīgiem labumiem no pašu dārza. Viens no tādiem ir arī biete – saldais dārzenis ar ļoti daudzpusīgu pielietojumu dažādu ēdienu gatavošanā. To var izmantot gan sāļu, gan saldu ēdienu gatavošanā, gan kā piedevu, gan pamatu maltītei.

Bietes ir ne vien garšīgas un salīdzinoši vienkārši pagatavojamas, bet arī ļoti veselīgas, tāpēc to lietošana uzturā noteikti nāks tikai par labu. Protams, arī ar sārto dārzeni pārspīlēt nav ieteicams, turklāt atceries, ka cilvēkiem ar nierakmeņu problēmām un iekaisīgu zarnu sindromu aizrauties ar biešu ēšanu un to sulas dzeršanu noteikti nevajadzētu.

Source info

DELFI Viņa


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl