Sirdij, ādai, auglībai. Kāpēc eksotiskie ananasi ir ieteicami un kad no tiem labāk atteikties
Foto: Shutterstock

Viens no sulīgākajiem un saldākajiem augļiem, kura aromāts pat ziemas aukstumā ļaus sajusties tā, it kā atrastos kādā siltā un eksotiskā zemē, ir ananass. To nereti izmanto dažādu vasarīgu dzērienu pagatavošanai, un arī svaigā veidā tas ir patiešām gards. Turklāt eksotiskajam auglim piemīt virkne pozitīvu īpašību, kā dēļ to ieteicams iekļaut savā uzturā.

Lai arī auglis ir salds, virtuvē to izmanto ļoti dažādu ēdienu pagatavošanai – sukādes, salāti, dzērieni un nedaudz eksotiski otrie ēdieni ir tikai daļa no tiem. Ananass ir patiešām gards arī svaigā veidā, turklāt tā sagatavošana ēšanai nebūt nav tik sarežģīta, kā varētu domāt.

Ananass patiešām ir veselīgs un plaši pielietojams auglis, tomēr paturi prātā, ka ar to, tāpat, kā ar daudzām labām lietām, pārspīlēt nevajadzētu. Apēdot par daudz eksotiskā augļa, iespējams saskarties ar nepatīkamām sajūtām, turklāt ir arī cilvēki, kam no tā baudīšanas būtu ieteicams vispār atturēties.

Source info

DELFI Viņa


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl