Veselam organismam un skaistai ādai – kāpēc ēst milzu ogas ķirbjus un kā tās pagatavot
Foto: Shutterstock

Milzu oga ķirbis ir īsts rudens dārgums, ko iespējams izmantot ļoti daudzu un dažādu ēdienu pagatavošanā. Turklāt šī oga ir ne vien lieliski izmantojama virtuvē, bet ir arī ļoti noderīga veselības uzlabošanai, jo tā ir bagāta dažādām minerālvielām un vitamīniem, kas ir ļoti būtiski, lai saglabātu organismu veselu un nodrošinātu tā funkcijas.

Latvijā un pasaulē ir ļoti daudz dažādu ķirbju šķirņu – tie atšķiras gan krāsas, gan formas, gan izmēra, gan garšas ziņā. Tomēr visi ķirbji, kas ir ēdami, ir arī veselīgi un vērtīgi, turklāt to audzēšana un kopšana, izvēloties mūsu platuma grādiem atbilstošu ķirbju šķirni, ir salīdzinoši vienkārša. Vairāk par to, kuri ķirbji ir piemērotākie audzēšanai Latvijā, lasi šeit.

Source info

DELFI Viņa


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl