Foto: Shutterstock
Vasara ir laiks, kad pieejams plašs vietējo produktu klāsts – mežos un dārzos atrodams vesels lērums labumu. Un tie, kam nav piemājas dārziņa un iespējas kaut ko gardu un veselīgu atrast mežā, dažādas veltes var iegādāties tirgū. Katram auglim, dārzenim vai dabas veltei ne tikai piemīt lieliskas garšas īpašības, bet tās arī pozitīvi ietekmē veselību. Lai saprastu, kuri labumi ir visnoderīgākie tavai labsajūtai, piedāvājam ieskatīties mūsu arhīva rakstos.

Zemeņu laiks šogad sākās ievērojami agrāk nekā parasti, tomēr joprojām ir dārzi, kuros veselīgā ogu karaliene ir atrodama. Par to, kādu labumu tā sniedz veselībai, tu vari uzzināt šajā rakstā. Arī ķirši šogad nogatavojās neparasti ātri, un daudzviet jau vasaras saulgriežos šīs veselīgās odziņas varēja pieēsties līdz ūkai. Vai zināji, ka ķiršiem piemīt arī pretiekaisuma iedarbība un tie uzlabo miega kvalitāti? Vairāk par to lasi šeit.

Mellenes, upenes un avenes arī jau sārtojas un ir ne tikai gardas, bet arī veselīgas. Veselības spēcināšanai un garšu kārpiņu palutināšanai lieti noder dārzeņi, piemēram, tomāti un sīpoli. Lai uzzinātu, kāpēc dažādas veltes ieteicamas un kā tās vislabāk pagatavot, ieskaties mūsu izvēlētajos rakstos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!