Veselīgais un līdz galam neiepazītais avokado. Kāpēc tas ieteicams un kad var kaitēt
Foto: Shutterstock

Viens no eksotiskajiem produktiem, kas pašlaik atrodams teju visu veikalu plauktos, ir avokado. Lai arī joprojām līdz galam neiepazīts, tas kļūst arvien populārāks, pateicoties plašajām izmantošanas iespējām kulinārijā, kā, arī tā pozitīvajai ietekmei uz veselību. Avokado satur daudz tauku, bet, neskatoties uz to, šis auglis patiešām ir ieteicams pašsajūtas un veselības uzlabošanai.

Atceries, ka avokado ir bagāts dažādām minerālvielām un vitamīniem, kas nepieciešamas tavam organismam. Tāpat tajā ir daudz tā saukto labo tauku, kas palīdz samazināt holesterīna līmeni asinīs un uzlabot veselību.

Avokado bieži izmanto dažādu sviestmaižu pagatavošanai un salātiem. Saldajos ēdienos tā izmantošana ir neierastāka, bet tas nenozīmē, ka šādu ēdienu nav. Ņemot vērā, ka šis auglis ir patiešām vērtīgs, tas lieliski noderēs brokastu ēdienkartē. Šeit tu vari lasīt par 16 veidiem, kā pagatavot avokado brokastīm. Gatavo ne tikai sviestmaizes, bet arī pankūkas un svaigos kokteiļus, kas palīdzēs iegūt enerģiju dienas sākumam.

Ja līdz šim avokado iegāde vienmēr ir sagādājusi vilšanos, ieskaties šajā rakstā un uzzini, kā veikalā atrast gatavākos avokado.

Source info

DELFI Viņa


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl