Austrim Augustam, kam līdzcilvēki oktobrī saziedoja līdzekļus aknu transplantācijai, atrasts aknu donors, jaunietis ziņo savā "Facebook" kontā. Jaunietis arī ievietojis video, kurā viņš dalās savās sajūtās tieši pirms došanās ceļā un pateicas visiem, kas viņu ir atbalstījuši.

"Saņēmu zvanu... Esmu jau ceļā," sociālajā tīklā raksta Austris. Video viņš skaidro, ka sazinājies ar ārstu, lai pateiktu, ka ir nedaudz saaukstējies, uz ko saņēmis atbildi, ka atrasts potenciāls donors. Sarunājoties ar speciālistu, secināts, ka saaukstēšanās nav tik nopietna, lai Austris nedotos uz slimnīcu Tartu. "Es nezinu, kā justies. Bez vārdiem," savas sajūtas komentē Austris.

Jau rakstījām, ka Austrim ir reti sastopama slimība, kas rada hroniskus žultsvadu sašaurinājumus aknās. Tās rezultātā attīstās aknu ciroze, kas ietekmē ne tikai aknas, bet arī citus iekšējos orgānus, to darbību un funkcijas. Austrim bija nepieciešami 40 000 eiro, lai Tartu slimnīcā veiktu aknu pārstādīšanu.

Līdzekļus operācijai saziedoja līdzcilvēki. Kā liecina Ziedot.lv mājaslapā esošā informācija, kopā jaunieša ārstēšanai saziedoja 44382 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!