Otrdien, 27. decembrī, Austris Augusts, kuram mēneša sākumā par līdzcilvēku saziedotajiem līdzekļiem Tartu (Igaunijā) slimnīcā veica aknu transplantāciju, devās mājās. Jaunākajā video, ko Austris sagatavojis saviem draugiem un atbalstītājiem, jaunietis pastāsta gan par pēdējo dienu slimnīcā, gan sajūtām, kas pārņēma, pirmo reizi pēc operācijas atstājot slimnīcas telpas, gan sajūsmu, atgriežoties mājās.

Austris par pēdējo dienu slimnīcā stāsta ar sajūsmu – pat, ja brokastīs piedāvātajai griķu putrai viņš pat nepieskārās, tās vienalga esot bijušas brīnišķīgas. Puisis ar prieku izbaudīja arī pirmos mirkļus ārpus slimnīcas telpām, jo tik svaigu gaisu viņš ilgi nebija elpojis. Telpās, ne reizi neizejot ārā, viņš pavadīja 26 dienas. "Beidzot es esmu ārā. Beidzot es varu iet ārā. Ū, cik forši!" saka jaunietis.

Dodoties mājās, Austris un viņa vecāki apstājās, lai puisis izstaipītu kājas un varētu šķērsot Igaunijas un Latvijas robežu pats savām kājām. To viņš arī izdarīja. Par Austra atgriešanos mājās priecājās ne tikai Austris, bet arī mājas mīlulis suņuks, kas sajūsmināts skraidīja un luncināja asti. Puisis arī piebilst, ka ārsti ir bijuši patīkami pārsteigti par viņa ātro atlabšanu, jo parasti pēc šādām operācijām, pacienti slimnīcā pavada vismaz 30 dienas.

Jau ziņots, ka Austrim aknu transplantācija bija nepieciešama, jo viņam ir reti sastopama slimība, kas rada hroniskus žultsvadu sašaurinājumus aknās. Tās rezultātā attīstījās aknu ciroze, kas ietekmē ne tikai aknas, bet arī citus iekšējos orgānus, to darbību un funkcijas. Tā kā valsts aknu transplantācijas sola apmaksāt, sākot ar 2018. gadu, bet operācija jaunietim bija vajadzīga pēc iespējas ātrāk, nācās lūgt sabiedrības atbalstu tās apmaksāšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!