"Esmu priecīgs, ka ar katru dienu kļūstu spēcīgāks un aktīvāks," Austris Augusts, kam naktī uz 1. decembri par līdzcilvēku saziedotajiem līdzekļiem Tartu slimnīcā veica aknu transplantāciju, pastāstīja "Rutks". Jaunietis ne tikai pats ēd un apmeklē fizioterapijas, bet 15. decembrī pirmo reizi bijis ārpus palātas, atrodoties pats uz savām kājām.

Austris sociālajā tīklā "Facebook" informē, ka ceturtdiena, 15. decembris, bija pirmā diena, kad viņš izgāja no palātas pats. Līdz tam jaunietis uz pārbaudēm devās ratiņkrēslā. Viņš arī izveidojies sirsnīgu viedo, kurā pateicas visiem saviem draugiem un atbalstītājiem, kā arī pastāsta, kā viņam klājas un ko viņš dara slimnīcā.

Austrim vēl otrdien, 13. decembrī, bija jāatrodas karantīnā, un jālieto ļoti daudz medikamentu. Lai arī jaunietis neslēpj, ka vēlētos doties mājās, atrašanās slimnīcā viņu nenomāc. Austris priecājas par ēdināšanu slimnīcā – visu apēst neesot iespējams, turklāt viņu lutina ar saldējumu, un zupas, ko pasniedz pusdienās, Austrim ļoti garšo.

Jau ziņots, ka Austrim aknu transplantācija bija nepieciešama, jo viņam ir reti sastopama slimība, kas rada hroniskus žultsvadu sašaurinājumus aknās. Tās rezultātā attīstījās aknu ciroze, kas ietekmē ne tikai aknas, bet arī citus iekšējos orgānus, to darbību un funkcijas. Tā kā valsts aknu transplantācijas sola apmaksāt, sākot ar 2018. gadu, bet operācija jaunietim bija vajadzīga pēc iespējas ātrāk, nācās lūgt sabiedrības atbalstu tās apmaksāšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!