Foto: Privātais arhīvs

Baiba Barone, kam līdzcilvēki saziedoja līdzekļus aknu transplantācijai Tartu slimnīcā atkopjas pēc operācijas un no otrdienas, 29. novembra, atkal atrodas medikamentozajā miegā, "Rutks" pastāstīja meitenes mamma Māra Barone. Speciālisti viņai skaidrojuši, ka tas nepieciešams, lai meiteni varētu atradināt no pretsāpju līdzekļiem.

Baibas mamma stāsta, ka meitai stāvokļa atvieglošanai ilgstoši lietoti spēcīgi pretsāpju līdzekļi, un ir izveidojusies atkarība. Lai atradināšanos padarītu vieglāku, mediķi nolēmuši meiteni iemidzināt medikamentozajā miegā. Baibas stāvoklis pašlaik ir smags, bet ne kritisks. Viņa dzird mammas balsi un reaģē uz to.

Māra ir ļoti pateicīga donora ģimenei par atļauju izmantot orgānus citu cilvēku dzīvību glābšanai, piebilstot: "Tas ir skumji, bet gadījumos, kad neko vairs nevar mainīt, lai glābtu vienu cilvēku, ir iespējams izglābt citus." Viņa izsaka cerību, ka Baibas glābšana, kā arī Austra Augusta, kam arī līdzcilvēki saziedoja līdzekļus aknu transplantācijai un kas 30. novembrī devās uz Tartu veikt operāciju, "iekustinās jautājumu par donoriem" un nākotnē cilvēkiem nebūs tik ilgi jāgaida uz transplantācijām.

Jau rakstījām, ka Baibai bija nepieciešama aknu transplantācija retas slimības – Budd-Chiari sindroma – dēļ. Ceļš līdz operācijai nebūt nebija viegls, jo valsts šo operāciju neapmaksā un meitenes ģimenei nācās lūgt līdzcilvēku palīdzību, gan operācijas veikšanai, gan rēķina par uzturēšanos slimnīcā apmaksai. To apmaksāt piekritis Austrumu slimnīcas Atbalsta fonds, izmantojot Rozentālam saziedoto naudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!