Foto: Privātais arhīvs

"Tikko saņēmām priecīgu ziņu – trīsgadīgās meitiņas tēvam Leonīdam Pahomovam ir saziedota visa trūkstošā summa, proti, teju 17 tūkstoši eiro, kas nepieciešami aknu transplantācijas veikšanai. No sirds pateicamies ikvienam no 2126 ziedotājiem par atbalstu," pavēstīja labdarības organizācijas "Ziedot.lv" pārstāve Ilze Ošāne, atklājot, ka gandrīz visu trūkstošo summu ziedojis viens cilvēks.

Pirms mēneša "Ziedot.lv" lūdza sabiedrības atbalstu trīsgadīgās meitiņas tēva Leonīda dzīvības glābšanai. Vīrieša dzīvību draud izdzēst aknu ciroze, kas sasniegusi savu kritisko punktu – aknas vairs patstāvīgi nefunkcionē. Leonīda dzīvību var glābt vienīgi aknu transplantācija, taču tam nepieciešami ievērojami līdzekļi – 40 tūkstoši eiro. Šodien tika ziņots, ka saziedots vairāk par pusi no nepieciešamās summas, un nepieciešami vairs tikai 17 tūkstoši eiro, taču Leonīdam vairs nav atlicis daudz laika gaidīšanai. Burtiski dažu stundu laikā visa nepieciešamā summa tikusi savākta.

"Uzreiz pēc lūguma parādīšanās medijos mums ienāca vairāk nekā 200 eiro no dažādiem ziedotājiem. Pēc tam mums zvanīja Leonīda sieva un teica, ka ar viņiem ir sazinājies ziedotājs, kurš saka, ka nosegs visu trūkstošo summu. Tiešām ir noticis brīnums," sarunā ar "Rutks" saviļņojumu neslēpa Ošāne.

"Tā ir privātpersona, vārds un uzvārds mums nav zināms. Esam ļoti, ļoti pateicīgi šim cilvēkam. Nu, kad summa ienākusi kontā, ar Leonīda sievas ziņu esam slēguši iespēju ziedot Leonīdam portālā "Ziedot.lv". Šis ir kārtējais gadījums, kas pierāda, ka mūsu sabiedrība ir ārkārtīgi izpalīdzīga. Tieši šādos brīžos, kad kāds no mūsu līdzcilvēkiem ir nonācis nelaimē, mēs nepaliekam vienaldzīgi, uzreiz reaģējam un iesaistāmies. Nav pat svarīgi, cik liels ir ziedojums. Vienam tie ir daži centi, citam – simti vai tūkstoši. Jebkurš no ziedotājiem palīdz glābt cilvēka dzīvību. Tuvākajā laikā pārskaitīsim Tartu Universitātes klīnikai visus līdzekļus. Tad atliek tikai gaidīt ziņu, kad Leonīdam jābrauc uz aknu transplantācijas operāciju. Pēc tās mēs noteikti ziņosim, kā Leonīdam ir gājis. Mēs ticam, ka visiem kopā mums ir izdevies izglābt viena spēcīga Latvijas vīrieša dzīvību."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!