Pienācis laiks izlasīt Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) veidoto videogrāmatu "Es mīlu savu sirdi. Un Tu?" līdz galam. Rutks.lv ļauj ielūkoties tās pēdējā – septītajā – nodaļā, kur mūziķis, grupas "Aarzemnieki" solists Jorans Šteinhauers atklāj savus paņēmienus, kā rūpējas par sirds veselību.

Kad Jorenam, kurš pēc tautības ir vācietis, jautā, kā viņš iemācījies latviešu valodu, mūziķis atbild – es staigāju daudz. Pastaigas viņam ļauj daudz ko pārdomāt un salikt "pa plauktiņiem" dienas gaitā iegūto informāciju. "Es nevaru tik labi domāt un būt radošs, kad es sēžu kaut kur. Man jāstaigā, jāmaina vide," viņš stāsta.

Jautāts par ēdieniem, ko visbiežāk ceļ galdā, Jorens saka: "Es paņemu vienkārši visus dārzeņus, kurus var dabūt, sagriežu mazās daļās, ielieku pannā vai vokpannā. Un ar to pilnīgi pietiek. Tas ir tik labi un garšīgi, ka man pēc tam absolūti neprasās kaut kādu gaļu klāt vai kartupeļus." Mūziķis ēšanas laikā vienmēr ietur nelielas pauzes, jo novērojis, ka tā apēd mazāk.

Noskatoties video, uzzināsi arī, kādēļ Jorens pēc pārvākšanās no Rīgas nomales uz centru, kur viss teju rokas stiepiena attālumā, tomēr sāka justies nogurušāks, kāds ir viņa mīļākais dārzenis un iecienītākā recepte.

Atgādinām, ka SPKC organizētās kampaņas "Mīli savu sirdi!" ietvaros izveidotajā videogrāmatā "Es mīlu savu sirdi. Un Tu?" ietvertas septiņu Latvijā zināmu cilvēku dzīvesveida receptes, kā rūpēties par savu sirdi. Tāpat katrs no grāmatas varoņiem dalās ar kādu savā ģimenē iecienītu, viegli pagatavojama un sirdij vērtīga ēdiena recepti. Portāls Rutks.lv no 7. līdz 13. decembrim katru dienu publicēja pa vienam stāstam.

Noskatoties visu videogrāmatu, uzzināsi, ko par sāli domā kardiologs Valters Stirna un kādus veselīgus kārumus iecienījis pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš. Savukārt uzņēmēja Dagnija Brūvere stāstīs, kas viņas dzīvē ir galvenais – sirds vai prāts? Vēl varēsi noskaidrot, kā savu dzīvesprieku un sirds veselību vairo aktrise Ieva Aleksandrova-Eklone, kā arī izmēģināt žurnālistes Agneses Drunkas iecienītāko salātu recepti.

Videogrāmatas "Es mīlu savu sirdi. Un Tu?" pārējās nodaļas:

1. nodaļa: kardiologa Valtera Stirnas stāsts;

2. nodaļa: šefpavāra Normunda Baranovska stāsts;

3. nodaļa: uzņēmējas Dagnijas Brūveres stāsts;

4. nodaļa: aktrises Ievas Aleksandrovas-Eklones stāsts;

5. nodaļa: pludmales volejbolista Mārtiņa Pļaviņa stāsts;

6. nodaļa: žurnālistes Agneses Drunkas stāsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!