Foto: instagram.com/morganlosing

Daudziem cilvēkiem ar veselības problēmām 50 kilogramu zaudēšana izklausās pēc gandrīz kā loterijas un jauna dzīves sākuma. Bet tā vietā, lai aplaudētu Morganai Bartlijai no Kalifornijas par ievērojamo svara zaudēšanu, instagramā tika dzēsti viņas grandiozo pārmaiņu foto bez jebkādiem paskaidrojumiem pašai Morganai vai medijiem, vēsta "Cosmopolitan".

Tā kā Morganas publicētā fotogrāfija nepārkāpa nevienu no fotogrāfiju publicēšanas noteikumiem, sieviete to publicēja atkārtoti.

A post shared by Morgan Bartley (@morganlosing) on Mar 16, 2017 at 1:43pm PDT

"Es dalos ar piedzīvoto, cerībā, ka tas iedvesmos arī citus pārņemt varu savās rokās, tāpēc es pārdzīvoju un biju izbrīnīta, ka instagramā šī fotogrāfija tika dzēsta no mana profila," stāsta 19 gadus vecā studente no Kalifornijas.

Jauniete savā instagrama kontā publicējusi vairākas atkailinātas, taču ne nepiedienīgas fotogrāfijas, kurās ilustrē savas pārmaiņas, kas, kā izrādās, ir bijušas daudz sarežģītākas nekā varētu šķist. Morgana neatminas kādu mirkli dzīvē, kad svara zaudēšana viņai nav bijusi aktuāla. 15 gadu vecumā veselības problēmu dēļ viņa zaudēja vienu olnīcu. Ārsti paredzēja, ka viņa nekad nespēs iznēsāt bērnu. Lai gan Morgana vēl bija pavisam jauna, šāds paziņojums sagrāva viņas nākotnes sapņus un noveda līdz dziļai depresijai.
Kritusi depresijā, jauniete sāka pārmērīgi daudz ēst un šie ēšanas traucējumi noveda līdz vairāk nekā 30 liekajiem kilogramiem. "Man bija sajūta, ka mans ķermenis pievīla mani, un man nav nekādas kontroles pār manu dzīvi. Pārmērīga ēšana bija mana izeja no situācijas," stāsta meitene.
17 gadu vecumā Morgana svēra 136 kilogramus. Tad jauniete saprata, ka laiks kaut ko mainīt. Pēc vairāku diētu izmēģināšanas, viņa pieņēma lēmumu arī ķirurģiskai iejaukšanai. Tomēr ar to vien neesot pieticis, jo bija jāmaina arī ikdienas ieradumi – sabalansētas diētas, sports, konsultēšanās ar speciālistiem, lai pārvarētu savus ēšanas traucējumus.

A post shared by Morgan Bartley (@morganlosing) on Feb 26, 2017 at 1:37pm PST

Meitene lepojas ar saviem sasniegumiem, tāpēc fotogrāfiju izdzēšana esot bijusi sāpīga. Nākotnē Morgana cer atbrīvoties vēl no 13 kilogramiem, tomēr, cik vien ir iespējams, jaunā sieviete izvēlas nekoncentrēties uz skaitļiem, bet gan veselību. Ārsti uzskata, ka veselības uzlabošana varētu atjaunot viņas iespēju palikt stāvoklī, jo jau tagadējie rezultāti parāda pozitīvas iezīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!