Foto: Publicitātes foto

"Turpināt dzīvot... skaisti!" – tāds nosaukums dots izstādei ar iedvesmojošiem fotostāstiem par sievietēm, kuras uzvarējušas krūts vēzi. Šī izstāde būs skatāma Liepājas Latviešu biedrības namā no piektdienas, 8. janvāra.

Izstādē būs skatāmi Jūrmalas fotostudijas "Aspazija" fotogrāfa Andra Sīmaņa 32 darbi, fotogrāfa un projekta mākslinieciskā noformētāja Ojāra Griķa uzņemtā onkoloģes Sarmītes Baltkājes fotogrāfija. Dakteri Baltkāji, kura palīdzējusi ar krūts vēzi tikt galā daudzām sievietēm, pašu savulaik skārusi šī diagnoze. Vairāk par onkoloģi un viņas cīņu ar vēsi lasiet šeit.

Izstādē būs arī Unas Libertes, projekta galvenās idejas autores un organizatores, četras fotogrāfijas. Arī pati Una gājusi cauri krūts vēža slimnieces emocijām. Viņa darbojusies gan kā fotogrāfe, gan modele.

Skaistas un pievilcīgas, brīvas, drošas, mirdzošas. Tādas ieraudzīsi šīs vienpadsmit sievietes neparastajā fotoizstādē. Atļauties, uzdrīkstēties – arī tā var dēvēt izstādi, kas Latvijā skatāma pirmoreiz. Sievietes uzdrīkstējušās stāties fotokameras priekšā atkailinātas. Viņas ir veiksmīgi izārstējušās un pašas atzīst, ka dzīvo daudz pilnasinīgāk un pilnvērtīgāk. Viņu vidū ir gan augstskolas profesore, gan medmāsa un arhitekte, gan uzņēmēja un vijolniece, un pat ārste onkoloģe.

Izstādes mērķis ir uzmundrināt un iedrošināt sievietes laikus doties pie ārsta, veikt izmeklējumus un, ja nepieciešams, ārstēties.

Izstāde tiks atklāta Liepājas Latviešu biedrības namā piektdien, 8. janvārī pulksten 17. Pirms tam izstāde bija apskatāma Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) izstāžu zālē Jaundubultos, pērnā gada oktobrī, krūts veselības veicināšanas mēnesī, Latvijas onkoloģijas centrā, bet novembrī – Jūrmalas pilsētas muzejā. Projektu līdzfinansē Jūrmalas pilsētas dome, morāli atbalsta krūts vēža pacienšu atbalsta biedrība "Vita".

Izstāde apmeklētājiem pieejama no 8. līdz 31. janvārim – katru dienu no pulksten 10 līdz 19.

Ieeja – bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!