Foto: Privātais arhīvs
"Šī bija grūta nedēļa, grūta diena," savā "Facebook" kontā raksta Patrīcijas mamma Kristīna Namavīre. Meitene jau teju gadu cīnās ar sāpēm rokā, meklējot tās cēloņus. Viņas atbalstam vairākkārt lūgta arī līdzcilvēku palīdzība. Pašlaik Patrīcija atrodas ASV un viņai palīdzību sniedz ārsti Majo klīnikā. Pēc ilgiem meklējumiem beidzot noteikta arī diagnoze, kas izskaidro meitenes problēmas.

Jau rakstījām, ka meitenei bērnībā noteikta malformācija labajā rokā. Ārsti Kristīnai norādīja –problēma ir kosmētiska un satraukumam nav pamata. Pērn meitenei parādījās sāpes rokā un tika veikta steidzama operācija Vācijā. Problēmas cēloni tad atrast neizdevās, un ārsti sniedza slēdzienu "īpašs, neparasts gadījums". Ārstēšana nebija galā, bet, tā kā speciālisti Vācijā nespēja bērnam palīdzēt, Kristīna vērsās pie speciālistiem otrpus okeānam. Lai saņemtu nepieciešamo atbalstu, Kristīna atkārtoti uzsāka ziedojumu vākšanu, kas joprojām turpinās. Vairāk par to lasi šajā rakstā.

Kristīna raksta, ka pēdējās nedēļas laikā Patrīcijas kontā ieskaitīti vairāk nekā 4200 eiro, kas ļāvuši segt daļu no izdevumiem. Nedēļa bijusi grūta, un ziedotāju atbalsts ļoti palīdzējis. Neapmaksāto rēķinu dēļ klīnika plānojusi atcelt visas ieplānotās procedūras, bet beigās panākta vienošanās – ja tiks samaksāts vēl vismaz 500 dolāru, ārstēšanos varēs turpināt. Iepriekšējā dienā Kristīna klīnikai bija pārskaitījusi visus līdz tam saziedotos līdzekļus.

"Ieskatos Patrīcijas kontā, tur aptuveni 430 eiro jau saziedoti kopš vakardienas maksājuma (kas ir aptuveni 500 dolāru). Piebildīšu, ka tā bija pēdējā nauda," atklāj Kristīna. Savus un sava veikaliņa līdzekļus viņa jau ir pilnībā iztērējusi. Galu galā līdzekļu pietika. Kristīna norāda, ka viens ziedojums, kas tika saņemts maksājuma dienas rītā, noteicis, ka Patrīcijas ārstēšanu nepārtrauks. Kristīna skaidro, ka pašlaik Majo klīnikā ir apmaksāti rēķini 40 000 dolāru apmērā, bet vēl 25 000 dolāru ir jāsamaksā.

Gan Patrīcija, gan Kristīna ir pozitīvi noskaņotas. Divi ārsti, kas strādāja ar Patrīciju, ir lūguši klīniku nodrošināt meitenei turpmāku bezmaksas aprūpi. Komisijas lēmums būs jāgaida ilgāku laiku, bet tas raisa kaut nelielu cerību, ka vismaz daļa no turpmākajām procedūrām meitenei būs pieejama.

"Pēc gada rokas sāpēm mums beidzot ir diagnoze, kas to visu izraisīja," atklāj Kristīna. Patrīcijai noteikta fokālā distonija (par šo slimību vairāk iespējams uzzināt šajā rakstā). Lai palīdzētu Patrīcijai, viņai veiktas botoksa injekcijas. "Botoksa injekcijas ir pagaidu risinājums. Tad mēģināsim kādu laiku bez tām. Mēs ļoti ceram, ka vēl viena operācija nebūs nepieciešama, bet, ja nekas nemainīsies, tad veiksim to," par nākotni raksta Kristīna.

"Beidzot, pēc sešām nedēļām šeit, mēs brauksim mājās šajā nedēļas nogalē," stāsta meitenes mamma. Viņa norāda, ka priekšā ļoti liels darbs, lai samaksātu rēķinus, atdotu parādus un varētu atgriezties klīnikā. "Precīzas summas mēs zināsim pēc nedēļas, kad visi rēķini tiks izrakstīti," viņa norāda.

Kristīna ir ļoti pateicīga ikvienam, kas palīdz viņas meitai ceļā uz atlabšanu. Palīdzēt Patrīcijai ir iespējams, ziedojot uz viņas kontu. Atgādinām, ka meitene ar mammu tagad dzīvo Igaunijā, tāpēc arī bankas konts ir atvērts tur, nevis Latvijā.

Patricija Roganova

Valsts: Igaunija

Banka: AS LHV PANK

Konts: EE787700771001928575

BIC/SWIFT: LHVBEE22

Norāde: Donation for Patrīcijas recovery

Par citām iespējām palīdzēt Patrīcijai varat uzzināt šajā Kristīnas ierakstā sociālajos tīklos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!