Foto: Privātā arhīva foto
"Es nevaru iedomāties vēl vienu braucienu bez atbildes," par šī brīža situāciju cīņā par meitas Patrīcijas rokas glābšanu saka Kristīna Namavīre. Viņa februāra sākumā vērsās pie līdzcilvēkiem pēc palīdzības nepieciešamo izmeklējumu un operācijas veikšanai. Notikušās manipulācijas palīdzēja, bet steidzami vajadzēja veikt vēl vienu operāciju, kas nav joprojām realizēta, jo Patrīcijas gadījums ir tik sarežģīts, ka ārsti nespēj vienoties par labāko risinājumu. Kristīna kā nākamo soli redz palīdzības meklēšanu otrpus okeānam.

Jau rakstījām, ka meitenei no dzimšanas ir manāmas problēmas ar labo rociņu. Patrīcijai piedzimstot, tā bija sarkanā krāsā. Tika meklēts problēmas cēlonis, bet ārsti mierināja, ka problēma ir tikai vizuāla un nav pamata satraukumam. Kristīnas sirds gan nebija mierīga, jo Patrīcijai labās rokas temperatūra vienmēr bijusi zemāka nekā kreisās. Pērnā gada nogalē izrādījās, ka māmiņas bažas bijušas pamatotas, un, lai glābtu roku, meitenei nepieciešama steidzama operācija.

Tā palīdzēja atjaunot asins plūsmu rokā, bet otra operācija ir vajadzīga, lai Patrīcija varētu kustināt roku, neradot spiedienu uz artēriju. Kristīna norāda, ka ir noskaidrots, ka Patrīcijas problēmas izraisa traucējumi asinsritē un tie nav saistīti ar nervu sistēmu. Lai atjaunotu asinsriti, nepieciešama operācija krūškurvī.

Pēc tam, kad speciālisti vairākās Hamburgas klīnikās secināja, ka Patrīcijas ārstēšana nav viņiem pa spēkam, Kristīnai ieteica sazināties ar ārstiem Universitātes klīnikā Rēgensburgā. Mēnesi pētot Patrīcijas stāvokli, ārsti nevarēja vienoties par diagnozi un nolēma operāciju neveikt. Kristīna skaidro, ka daļu no ārstiem biedē tas, ka Patrīcijai parādījušies papildu simptomi, piemēram, augsts asinsspiediens galvā. Meitenei sāp galva un roka.

"Hamburgā mums skaidri un gaiši pateica, ka bērnam šāda veida operāciju netaisīs. Ir ļoti maz pētījumu ar bērniem, kam ir šādi asinsrites traucējumi," speciālistu nostāju skaidro meitenes mamma. Viņai ir izdevies atrast pētījumu, kurā aprakstīti 13 līdzīgi gadījumi. 10 situācijās ir veikta operācija, kuras laikā jāizņem arī riba. Tā kā ārsti nav pilnībā pārliecināti par diagnozi, viņi atsakās veikt operāciju.

"Viņa jau ir iemācījusies sadzīvot ar sāpēm," teic Kristīna, norādot, ka sāpju laikā Patrīcijai paliek vieglāk, ja viņa apguļas uz muguras. Tomēr meitenes mamma neplāno padoties un jau ir sazinājusies ar vairākām klīnikām Amerikas Savienotajās Valstīs, kur speciālisti ir strādājuši ar līdzīgiem gadījumiem. Viņa cer, ka Patrīcijas gadījumu varēs izmantot pētījumam, ļaujot meitenei ārstēties bez maksas. Kristīna uzsver, ka ir nepieciešams speciālists, kas varētu pilnībā izskaidrot Patrīcijas gadījumu.

Vairāk par to, vai otrpus okeānam būs iespējams saņemt palīdzību un vai izdevumu segšanai būs nepieciešams līdzcilvēku atbalsts, Kristīna uzzinās nākamajā nedēļā. Viņa ir ļoti pateicīga ikvienam, kas līdz šim ir ziedojis vai rakstījis, lai sniegtu emocionālu atbalstu vai noderīgu informāciju.

"Es tagad maksimāli cenšos strādāt katru dienu, jo mēnesi Rēgensburgā un tagad arī Hamburgā veikaliņš bija ciet," stāsta Kristīna. Tomēr visu savu laiku darbam viņa nevar veltīt, jo turpina meklēt atbildes arī pie speciālistiem Igaunijā. Tur pašlaik dzīvo gan Patrīcija, gan Kristīna.

"Mēs joprojām ticam, ka Patrīcija varēs lietot rociņu un dzīvot bez sāpēm," teic Kristīna. Viņa norāda, ka visu laiku cenšas sagaidīt labas ziņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!