Foto: Publicitātes foto

Ir pagājušas piecas nedēļas kopš Vija piedalās Veselības centra "Vivendi" izveidotajā Virssvara programmā. Iepriekšējās reizēs iepazinām un uzzinājām, ka viņai pirmajās nedēļās izdevās atbrīvoties no 5 kilogramiem. Vijas ikdienā tika ieviesti jauni ieradumi un mainījās dzīves ritms. Labo rezultātu iedvesmota, viņa nolēma pievērsties populārajām sulu kūrēm un 'Cigun'. Vai tam bija rezultāti un kā tas skaidrojams, par to pašas dalībnieces pārdomās un speciālistes komentārā.

Vija

Dalība programmā: 6. nedēļa
Vecums: 49 gadi
Augums: 169,5
Lielākais svars, kāds ir bijis 95 kg
Mērķis sasniegt svaru 73 – 75 kg.

"Iedvesmojoties no Virssvara programmas, nolēmu izrādīt papildu iniciatīvu vēl labāku un redzamāku rezultātu gūšanai. Sāku interesēties par organisma attīrīšanu, par to pašreiz raksta visi sieviešu žurnāli, un man šķita, tas palīdzēs efektīvāk atbrīvoties no liekā svara. Tā no visdažādākajām organisma attīrīšanas metodēm izvēlējos vienu no Latvijā populārajām sulu kūrēm.

Šajā diezgan drastiskajā attīrīšanās kūrē biju devusies ar divām draudzenēm. Kopā apmeklētajās fiziskajās nodarbībās un izturētajās procedūrās jutu draudzeņu atbalstu un sapratni, kas šādos procesos vai vismaz to pirmajos soļos ir tik ļoti nepieciešams. Kā jau biju minējusi iepriekš, ceļš uz panākumiem tievēšanas lauciņā ir daudz vieglāks, ja ir kāds blakus, kas palīdz nepadoties.

Diemžēl trīs dienu sulu kūre neattaisnoja manas cerības – svars nemainījās ne par gramu! Kamēr pats neizmēģināsi, nesapratīsi! Bet tagad man ir pilnīgi skaidrs, kādēļ uztura speciāliste Liene Sondore īpaši neuzsver un aktīvi nerekomendē tamlīdzīgas kūres. Mierinu sevi, ka vismaz no organisma tika izvadīti toksīni, sārņi, kā arī liekais šķidrums.
Neskatoties uz gaidīto rezultātu trūkumu, pārliecinājos par citām svarīgām lietām, ko mums, Virssvara programmas dalībniecēm, nepārtraukti atgādina un uzsver – pirmais veselīga dzīvesveida un slaida ķermeņa zelta likums ir ūdens dzeršana, ko papildina ar fiziskām aktivitātēm un sabalansētu uzturu. 

Visu šo Virssvara programmas laiku cenšos ne tikai staigāt, bet veikt arī citas saistošas, piemērotas un rezultātu sniedzošas aktivitātes – vingrot, dejot. Pārmaiņu pēc nolēmu pieteikties arī "Cigun" nodarbībām "Vivendi" centrā. Ko tik nedarīsi, lai sasniegtu sev vēlamo rezultātu!

Teikšu godīgi, man ļoti patika! Nodarbība notika ļoti lēni, īpaši koncentrējoties uz pareizu elpošanu. Pēc nodarbības biju tā piekususi un nosvīdusi, it kā būtu vezumu izkrāmējusi. Sajūtas tik tiešām neaprakstāmas – parādījās vieglums ķermenī, par ēšanu vispār domu nebija, pat gribējās izmest vēl kādu pastaigas loku. 

Ja atskatās uz visu līdz šim paveikto, jāsaka, ka esmu ar sevi ļoti apmierināta. Varu uzvilkt drēbes, kuras kādu laiku man nederēja, arī apkārtējie jau pamana rezultātus un izsaka komplimentus. Tas viennozīmīgi ceļ pašapziņu."

Liene Sondore, uztura speciāliste

"Lai dotos uz kādu no kūrēm, ievērotu atslodzes dienas, trīs, piecas vai vairākas, ir jābūt psiholoģiski gatavam, ka tas ir tikai starts, iesākums ceļam, lai satiktu sevi, mācītos pareizi ēst, vingrot un pozitīvi domāt. Nav jāgaida nekādi lieli brīnumi, jo pāris dienās ievērojamu svara zudumu - to, kas krāts gadiem, nesagaidīt. Ja prāts un ķermenis nepieņem jaunos ēšanas paradumus kūrēs, tad ir morāli un fiziski grūti. Mēs katrs esam ļoti individuāli, un kas vienam der, tas otram ne."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!