Foto: Shutterstock

Augusta sestdienās ikviens tiek aicināts uz bezmaksas funkcionālo treniņu un citām sportiskām aktivitātēm pie tirdzniecības centra "Alfa". Droši var nākt kopā ar bērniem, jo ir padomāts, lai arī viņiem būtu, ko darīt, informē organizatori.

Nodarbības rīko tirdzniecības centrs "Alfa" sadarbībā ar sporta klubu "Crossfit Rīdzene", lai veicinātu aktīvu dzīvesveidu un sabiedrības sportisko izglītošanu. Kamēr pieaugušie pārbaudīs savus spēkus izturības treniņos, "CrossFit Rīdzene" zinošais personāls izklaidēs bērnus, iesaistot attīstošās fiziskās aktivitātēs, spēlēs un stafetēs.

"Arvien vairāk saprotam, cik ikdienas dzīvē ir nozīmīgs sports un aktīvs dzīvesveids. Daudzi ir iecienījuši pastaigas, citi aktīvi minās ar velosipēdiem, taču mēs šovasar piedāvājam kārtīgi izvingroties pilsētvidē. Tas būs ne vien spēka un izturības treniņš, bet arī lieliski pavadīts laiks kopā ar visu ģimeni, un ticu, ka vingrošana kopā kļūs par labu ģimenes tradīciju katras brīvdienas", stāsta tirdzniecības parka "Alfa" vadītāja Liene Apine.

Četras augusta sestdienas no pulksten 10 pie tirdzniecības parka "Alfa" notiks funkcionālais treniņš, spēles, fiziskās aktivitātes un stafetes bērniem, kā arī konkursi un izveicības uzdevumi pieaugušajiem visas dienas garumā.

Funkcionālais treniņš pēdējo gadu laikā diktē toni sportiski aktīvās sabiedrības daļā. Atslēgas vārds ir "funkcionāls" jeb izmantojams ikdienas dzīvē. Lielākoties šāda tipa nodarbības veido mainīgas intensitātes slodze, kas, precīzi sabalansējot vingrinājumus, nodarbina visa ķermeņa muskulatūru, neaizmirstot arī par iekšējās muskulatūras stiprināšanu. Vienlaicīgi attīstot spēku, līdzsvaru un stabilitāti, tiek veicināta arī izturība.

Treniņus vadīs un to gaitu, kā arī vingrinājumu izpildi uzraudzīs sertificēti treneri – pirmās oficiālās Latvijas krosfita zāles "CrossFit Rīdzene" personāls. Nodarbību laikā uzsvars tiks likts uz pielāgojamu slodzi ar iespēju paaugstināt vai samazināt vingrinājumu sarežģītības pakāpi, attiecīgi pielāgojot tos katra indivīda spējām.

Nodarbības ir aicināti apmeklēt pilnīgi visi, neatkarīgi no iepriekšējās pieredzes vai šī brīža fiziskās sagatavotības. Kamēr pieaugušie piedalīsies nodarbībā, bērniem būs iespēja piedalīties attīstošās spēlēs un stafetēs.

"Bezmaksas funkcionālā fitnesa nodarbības pie t/p "Alfa" būs lieliska iespēja jebkuram interesentam spert pirmo soli pretī veselīgām pārmaiņām, dzīvesveida maiņai, motivācijas rašanai, vai arī turpinot jau iesākto, pilnveidot savu fizisko sagatavotību. Kā vienu no šī nodarbību cikla galvenajiem uzdevumiem esam izvirzījuši ne tikai palīdzības sniegšanu dzīves kvalitātes uzlabošanā, bet arī gūt pozitīvas emocijas un jaunus iespaidus", uz sporta nodarbībām aicina viens no "CrossFit Rīdzene dibinātājiem" Mārtiņš Druvkalns.

Sporta nodarbību programma

10.00–11.30 Funkcionālais treniņš – sabalansēti vingrojumu kompleksi ar individuāli pielāgotu intensitāti un vingrojumu sarežģītību;
10.00–11.30 Fiziskās aktivitātes, spēles un stafetes bērniem;
11.30–14.00 Konkursi un izveicības uzdevumi, sacenšoties par vērtīgām balvām.

Svarīgi

Līdzi jāņem vingrošanas paklājiņš un ūdens. Visas dienas laikā būs pieejamas treneru konsultācijas, kā arī tiks sniegta plašāka informācija par funkcionālo fitnesu un krosfitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!