Kopš savas darbības sākuma Latvijā Svara Vērotāji jau piekto gadu sarīkojuši panākumu konkursu “Gada labākais dalībnieks”, ko varam dēvēt arī par skaistuma, veselības un gribasspēka konkursu. Šogad pusfinālā piedalījās 40 abu dzimumu dalībnieki, no kuriem 10 sievietes iekļuva finālā.
27. septembris bija pēdējā diena, kad ikviens varēja piedalīties Svara Vērotāju konkursa “Gada labākais dalībnieks 2001” vērtēšanā,
internetā balsojot
par savu favorītu.

Šīs balsis ņēma vērā žūrija, piektdien, 28. septembrī pasludinot konkursa uzvarētāju. Šogad atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, konkursa finālā tika izvirzītas tikai sievietes, jo viņas bija visveiksmīgāk sasniegušas pašu izvirzīto mērķi svara zaudēšanā. Vērtēšanas kritērijs bija ne tikai vēlamā rezultāta sasniegšana, bet arī dalībnieka atraktivitāte.

Konkursa finālu Latviešu Biedrības namā vērtēja žūrija 6 cilvēku sastāvā, kuru vidū bija preses pārstāvji, Svara Vērotāju vadītāja Latvijā Inga Pūce un Svara Vērotāju pārstāve no Igaunijas.

Ar rezultātiem tu varēsi iepazīties Svara Vērotāju mājas lapā oktobra sākumā, vai arī noskatoties konkursa fināla ierakstu 12. oktobrī Latvijas Televīzijas pārraidē.

Konkursa ģenerālsponsors “Rīgas Piensaimnieks” pasniedza simpātiju balvu, bet četri Nacionālā teātra aktieri piektdienas vakara ballē izklaidēja lūgtos viesus ar sadzīviskām ainiņām. Jau otro gadu Svara Vērotāju balles vadītājs bija aktieris Jānis Skanis.

Ko cilvēkiem ir devusi piedalīšanās Svara Vērotāju grupās? Svara Vērotāju mājas lapā publicētajos dalībnieku aprakstos uzzinām, - jaunu izskatu un labu veselību, bet galvenais – atziņu “Beidzot es sevi mīlu!”.

Cīņā ar liekajiem kilogramiem panākumus nodrošinājusi liekā svara zaudēšana atbilstoši jaunajai Punktu programmai, kas Latvijā tika ieviesta 2000. gada septembrī. Nodarbību dalībniekiem palīdzēja grupu vadītāju atbalsts, kuri paši ir izgājuši notievēšanas ceļu un tādēļ zina, kā cilvēks jūtas katrā svara zaudēšanas etapā.

Svara Vērotāju kustība visā pasaulē ir populāra, jo ar tās palīdzību iespējams panākt noturīgus svara zuduma rezultātus, vienlaikus uzlabojot veselību. Ja jau tūkstošiem cilvēku katru gadu saņem atbalstu un motivāciju sava mērķa sasniegšanā, bet vairāki desmiti piedalās savus panākumus apliecinošā konkursā, kādēļ gan arī tu nevarētu sākt sevis pilnveidošanas darbu kopā ar Svara Vērotājiem?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!