Foto: Shutterstock

Apskatot ar veselību un sportošanu saistīto aplikāciju klāstu, ko piedāvā viedtālrunis, tiešām var apjukt. Lai palīdzētu izvēlēties tās, kas patiešām ir noderīgas, Forbs apkopojis deviņas aplikācijas, kas jaunajā gadā ļaus sākt veselīgu dzīvesveidu.

1. Cody

Foto: Ekrānuzņēmums
Šī aplikācija ir kā Facebook sportotājiem. "Cody" piedāvā lietotājiem kontaktus un socializēšanos fitnesa un sportistu sabiedrībā, kas ļauj dalīties ar sasniegumiem un salīdzināt tos ar citu lietotāju paveikto, sekot draugu aktivitātēm un visas citas sociālajos tīklos ierastās lietotāju funkcijas. Šī aplikācija ļauj sekot savam progresam, kā arī citi lietotāji var vērtēt un komentēt jūsu ikdienas sporta aktivitātes.

Izmaksas: bez maksas

Pieejama viedtālruņiem ar iOS.

2. Hot5 Fitness

"Hot5 Fitness" aplikācijā pieejamas augstas kvalitātes pasaules līmeņa treneru izstrādātas treniņprogtammas, kurās soli pa solim var apgūt pareizu sportošanu. Pieejami visdažādākie vingrošanas veidi, pat joga un lokanības vingrinājumi. Aplikācijā pieejami neskaitāmi, piecas minūtes ilgi video, kuros redzami dažādas sarežģītības treniņi visdažādākajiem mērķiem un veselības stiprināšanai. Šajā aplikācijā atradīsiet gan piecu minūšu iesildīšanās vai atsildīšanās vingrinājumu video, kas labi papildinās skriešanas treniņu, gan 45 minūtes ilgu jogas programmu, ko var izpilgīt jekur – aplikācijā ko piemērotu atradīs ikviens.

Turklāt aplikācija ir vizuāli skaista, kā arī ērti un viegli lietojama pat tiem, kas ikdienā reti izmanto jaunākās tehnoloģijas. Jāpiebilst, ka tās lietošanai nav nepieciešams internets, tādēļ to var izmantot jebkurā vietā.

Izmaksas: Ierobežots funkciju daudzums ir bez maksas, pilnā versija maksā 2,99 dolārus mēnesī.

Pieejama: iOS lietotājiem

3. Pact

Foto: Ekrānuzņēmums

Šī ir aplikācija tiem, kam patīk darbības ar naudu, piemēram, derības. Kādreiz to pazina ar nosaukumu "GymPact". Aplikācija iedrošina slēgt derības vai ieķīlāt naudas summu par to, ka tiks izpildīts konkrēts veselīgas dienas vai nedēļas plāns Lietotājiem jāmaksā katru reizi, kad kaut kas netiek izpildīts, bet viņi saņem naudu, ja visu spējuši izdarīt kā nākas. "Pact" piedāvā arī iespēju savienot šo aplikāciju ar citām sportošanas un veselīga dzīvesveida aplikācijām. Tāpat pieejama arī veselīga uztura un pareizas ēšanas funkcija – vai nu ēd pareizi vai maksā par pārkāpumiem.

Izmaksas: Bez maksas

Pieejama: iOS un Android.

4. Carrot Fit

Foto: Kadrs no video

Ja svars nav gluži kā pūciņai, tad šī aplikācija varētu noderēt. Tomēr tā nav aplikācija, kas ar jums "auklēsies". Tā ir vairāk līdzīga stingram, sarkastiskam trenerim, nevis atbalstošai karsējmeitenei. Tā kā šī aplikācija nav bez maksas, tajā tiek apsolīts, ka tiešām "jusu svars vairs nebūs tik draņķīgs", un tā varētu būt taisnība.

Izmaksas: 2,99 dolāri.

Pieejama: iOS lietotājiem

5. Human

Foto: Kadrs no video

Tiem, kas meklē ierastākus veidus, kā sākt sportot, šī aplikācija varētu kļūt par labu sabiedroto. Tā iedrošina sasniegt "Ikdienas 30" – 30 minūšu ikdienas fizisko aktivitāti, vienalga, kāds ir jūsu iecienītākais treniņu veids. Skriešana, dejas vai lekšana ar lecamauklu, galvenais, lai ikdienas tiktu veiktas fiziskas nodarbības vismaz 30 minūšu ilgumā. "Human" kontrolēs kustības un ziņos, kad sasniegti dienas vēlamie rezultāti.

Izmaksas: Bez maksas.

Pieejams: iOS.

6. Moves

Foto: Ekrānuzņēmums

"Moves" jeb "Kustības" ir aplikācija, kas skaita lietotāja kustības. Soli pa solim tiks reģistrētas visas dienas gaitā veiktās aktivitātes, un varēsiet novērtēt, cik daudz esat kustējušies – soļi, pakāpieni un pat mītie pedāļi – viss būs iegrāmatots. Aplikācija arī aprēķina to, cik daudz kaloriju sadedzināts. Tas viss tiek pasniegts, kā viegli uztverama laika līnija, lai aplikācija būtu ērti lietojama.

Izmaksas: Bez maksas

Pieejama: iOS

7. LoseIt

Foto: Ekrānuzņēmums

Šī aplikācija praktiski visu izdara jūsu vietā. Nu varbūt ne pilnīgi visu. Tomēr tā izstrādā personalizētu svara zaudēšanas plānu tieši jums un jūsu darbīgajam dzīves ritmam. Tā ir kā personīgais treneris un uztura speciālists, kas ir kopā ar lietotāju visu laiku. Vien jāievada informācija par to, cik svaru vēlaties zaudēt, kā arī citus faktus un mērķus, ko vēlaties sasniegt saistībā ar veselības uzlabošanu. Un aiziet! Aplikācija ne tikai skaita kalorijas, bet piedāvā arī svītrkodu lasītāju, lai iegūtu specifisku informāciju par produktiem, ko lietojat, un to, cik kalorijas uzņemat, lai koncentrētos uz veselīgu uzturu. Turklāt to var savienot ar citām aplikācijām un ierīcēm, lai padarītu lietošanu ērtāku.

Izmaksas: Bez maksas

Pieejama: iOS, Android, Nook un Kindle

8. Noom Weight Loss Coach

Foto: Ekrānuzņēmums

Aplikācija apvieno pedometru un uztura speciālista funkcijas. Tā ļauj lietotājam reģistrēt apēsto, kā arī uzskaita soļus visas dienas garumā. Tā piedāvā ne tikai pozitīvu iedrošinājumu, bet piedāvā arī rakstus un informāciju par to, kā uzlabot veselību, kā arī veselīga uztura padomus un receptes, kas ļaus turpināt uzsākto veselīgo ceļu un neļauj tam kļūt garlaicīgam. Ēdieni datubāzē ir iezīmēti dažādās krāsās, lai iemācītu lietotājiem, kuri ir veselīgi produkti un kuri ne visai.

Izmaksas: Bez maksas

Pieejama: iOS un Android.

9. Mindshift

Foto: Ekrānuzņēmums

"Mindshift" ir stresa un prāta treneris. Tā palīdz analizēt un mācīties no sociālām un profesionālām situācijām. Tās mērķis ir mainīt veidu, kā lietotājs domā par trauksmi un sadzīvo ar stresu.

Izmaksas: Bez maksas

Pieejama: iOS un Android.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!