Foto: DELFI
21. jūnijs ir starptautiskā jogas diena, ko īpaši krāšņi atzīmē Indijā, bet šogad pirmo reizi tā tiek atzīmēta arī Latvijā, LU Botāniskajā dārzā.

Jogas dienas svinības sākās ar sveicienu Saulei jau pulksten 8. Botāniskajā dārzā notika visu Latvijā pārstāvēto jogas skolu un virzienu prezentācijas un nodarbības, muzikāli priekšnesumi, iepazīstināšana ar jogas diētām un ārstniecības augiem. Interesenti varēja iegādāties Indijas gardumus un suvenīrus.

Starptautisko jogas dienu pirmo reizi atzīmē visā pasaulē: tās svinības sākās Japānā, saulei austot, un līdzīgi kā Jaunā gada sagaidīšana, Rietumu virzienā vienā pēc otras jogas dienas pasākumi sākās vairāk nekā 177 valstīs, tostarp arī Latvijā.

Pēc Indijas premjerministra Šri Narendra Modi (Shri Narendra Modi) aicinājuma ANO Ģenerālā asambleja 21. jūniju ir pasludinājusi par starptautisko jogas dienu. ANO rezolūcijā ir atzīts, ka joga nodrošina holistisku pieeju veselībai un dzīves veidam. Jogas diena sekmēšot informācijas izplatīšanu par jogas prakses pozitīvajiem efektiem, harmonijas nodrošināšanu dažādās dzīves jomās, tajā skaitā slimību profilaksi, veselības veicināšanu un dažāda rakstura traucējumu novēršanas iespējām, ko rada dzīvesstils.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!