Izvēloties fitnesa programmu vai diētu ir būtiski saprast atšķirību starp ķermeņa svaru un ķermeņa tauku procentu. Noskaidrojot svara sadalījumu ķermenī, tu varēsi uzlabot savas ķermeņa formas vajadzīgajās vietās un uzlabot veselību.
Iesākumam sniedzam tev dažus faktus par ķermeņa svaru un tauku saturu organismā.

    Vai tu zini, ka...
  1. Tievs cilvēks var būt aptaukojies? Nav svarīgi, kāds ir tava ķermeņa svars, patiesībā izšķirošais ir tas, cik daudz no šī svara veido tauki. Slaida cilvēka svars var būt niecīgs, taču, ja ķermenī ir augsts tauku saturs, cilvēks tik un tā var būt "aptaukojies", pat ja ķermeņa svars nav paaugstināts.
  2. Atbrīvošanās no taukiem prasa laiku, tāpēc strauja svara zaudēšana parasti notiek uz ūdens, vai vēl ļaunāk, muskuļu audu rēķina.
  3. Veselas un trenētas sievietes organismā taukiem jābūt par pieciem līdz desmit procentiem vairāk nekā vīrieša organismā.
  4. 17 procenti no cilvēka smadzeņu masas veido tauki, kas pasargā smadzenes no "īssavienojuma".
  5. Slavenajai Milosas Venērai, kuras statuja atrodas Luvrā (pieņemot, ka viņa atgūtu arī rokas), ķermeņa tauku saturs būtu 28 procenti. Ņemot vērā, ka mūsdienu supermodelēm tauki organismā ir mazāk par 20 procentiem, jāatzīst, ka antīkajā pasaulē cilvēku priekšstats par skaistumu bijis krietni veselīgāks. Labs iemesls, lai novērstos no modernajiem modes simboliem par labu antīkajiem skaistuma ideāliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!