Visi mēs esam atraduši visdažādākos iemeslus, lai pamestu novārtā fiziskos vingrinājumus, un parasti šie aizbildinājumi saistīti ar mūžīgo laika trūkumu. Taču šim aizbildinājumam vairs nav īsta pamata.
Jaunākie pētījumi liecina, ka pietiek pat ar 10 minūtēm mērenas fiziskās slodzes dienā, lai mazinātu vispārēju nogurumu un uzlabotu pašsajūtu un noskaņojumu.

Žurnāla Health Psychology jūlija numurā zinātnieki raksta par atklājumiem, kas nesen izdarīti, veicot pētījumus ar koledžu studentēm. Pētījumā iesaistītās studentes atbildēja uz jautājumiem par to, kā atšķiras viņu pašsajūta un noskaņojums pirms un pēc fizisko vingrinājumu sērijas. Savukārt zinātnieki mērīja studenšu asinsspiedienu, pulsu, auguma garumu un svaru.

Pētījuma rezultāti liecina, ka pat pēc 10 minūšu garas fiziskās slodzes (eksperimenta laikā meitenēm dažādos laika intervālos bija jāmin stacionārā velosipēda pedāļi) jūtami mazinājās nogurums un tika konstatēta enerģijas līmeņa paaugstināšanās.

Patlaban speciālisti normāliem pieaugušajiem joprojām iesaka ik dienas 30 minūšu ilgu mērenu fizisku slodzi, taču šīs 30 minūtes var arī sasummēt no īsākiem brīžiem, kas dienas laikā tiek veltīti fiziskajai aktivitātei.

Un tagad laiks pavingrot!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!