Foto: LETA
Rīgas kultūras un atpūtas parkā "Mežaparks" piektdien, 12. augustā, atklāts jauns, daudzfunkcionāls trenažieru laukums, informēja pašvaldības uzņēmumā "Rīgas meži".

Parkā jau divus gadus tiek veidots daudzfunkcionāls vingrošanas laukums, kas šogad papildināts ar četrām vingrošanas iekārtām, kas paredzētas cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, tostarp cilvēkiem ratiņkrēslos. Tāpat šogad uzstādīti četri trenažieri, kas paredzēti lietošanai bērniem no trīs līdz sešu gadu vecumam, kā arī trenažieri pieaugušajiem.

Foto: LETA

Trenažieru laukums atrodas līdzās Bērnu rotaļu pilsētiņai un Mežaparka Zaļajam teātrim. Laukums ir brīvi pieejams ikvienam parka apmeklētājam. Trenažieru vieglākai atšķiršanai, lai būtu iespējams noteikt, kurš no tiem kam paredzēts, turpat laukumā uzstādīta trenažieru laukuma shēma, kurā visi trenažieri ir sadalīti trīs zonās – zona bērniem no trīs līdz sešu gadu vecumam, zona pieaugušajiem un zona cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, tostarp ratiņkrēslos.

Foto: LETA

Rietumu bankas labdarības fonds sadarbībā ar SIA "Rīgas meži" jau vairākus gadus kopīgi īsteno kultūras un atpūtas parka "Mežaparks" labiekārtošanas projektus. Šīs sadarbības laikā ir tapusi viena no lielākajām bērnu rotaļu pilsētiņām Rīgā, kas ir ļoti iecienīta atpūtas vieta vecākiem ar bērniem.

Projekta realizācija palīdzējusi parkā paplašināt aktīvas atpūtas un jēgpilnas brīvā laika pavadīšanas iespējas, ļaujot ikvienam parka apmeklētājam pilnvērtīgi atpūsties un sportot.

Foto: LETA
Foto: LETA

Uzņēmumā norādīja, ka projekta īstenošanu uzņēmums "Rīgas meži" veicis sadarbībā ar "Rietumu bankas" labdarības fondu, kuras ietvaros jau vairākus gadus tiek kopīgi realizēti kultūras un atpūtas parka "Mežaparks" labiekārtošanas projekti. Sadarbības laikā tapusi viena no lielākajām bērnu rotaļu pilsētiņām Rīgā, kas ir ļoti iecienīta atpūtas vieta vecākiem ar bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!