Kaut arī ir pienācis rudens, tas nevarētu būt šķērslis sportošanai ārpus telpām. Gatavojies nopietni pievērsties pastaigām? Te būs daži padomi kā sākt...
Pirms izstrādāt soļošanas grafiku apmeklē ārstu, it īpaši, ja gadu vai vairāk neesi regulāri trenējusies.

Izvēlies brīvu apģērbu, kuru velc vairākās kārtās, lai vajadzības gadījumā tās varētu ērti novilkt. Vajadzīgi arī ērti sporta apavi - izvēlies tādus, kas ir pietiekami gari, lai pēda varētu nedaudz pastiepties, un gana elastīgus, lai tie liektos pēdas pamatnē un locītos no vienas puses uz otru.

Tikt galā ar sviedriem palīdzēs polipropilēna krekls un zeķes. Ja soļošanas laikā tev kļūst karsti arī vēsā laikā, neaizmirsti paņemt līdzi ūdeni slāpju veldzēšanai.

Pārmēru gari soļi radīs lieku slodzi muguras lejasdaļai, tādēļ pacenties spert mazākus soļus, vairāk cenšoties saliekt aizmugurē palikušo kāju, nevis izstiept priekšējo. Dibenu turi brīvi un kontrolē ribu apvidu, lai izvairītos no gāzelēšanās. Galvu turi taisni un skatienu vērs aptuveni 4-5 metrus tālu. 90 grādu leņķī saliektas rokas palīdzēs izvairīties no roku pietūkšanas. Ļauj rokām brīvi šūpoties.

Sāc ar 10 minūšu pastaigām, bet pēc tam distances garumu vari palielināt, taču ne vairāk par 20 procentiem no nedēļā kopējā veiktā attāluma. (Piemēram, ja sāc ar 10 minūšu pastaigu, nākamajā nedēļā kopējo pastaigu laiku vari palielināt par astoņām minūtēm.)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!