Nav iespējams ēšanas paradumus un fizisko aktivitāti mainīt vienas dienas laikā un gaidīt tūlītējus rezultātus. Treniņi un veselīgs ēšanas režīms jāievieš pakāpeniski un jāpadara par savu pastāvīgo dzīvesveidu.
Lai veiktu šīs izmaiņas savā dzīvē, tev nav nepieciešams īpašs apģērbs vai aprīkojums, tev vienkārši jāapzinās, kādos aspektos tava dzīve nav pareiza, un kas jāmaina, lai panāktu uzlabojumu.

    Sāc pamazām, uzlabojot savu stāju.

  • Pievērs uzmanību tam, kādā pozā tu sēdi. Vai tavas kājas ir sakrustotas? Tas kavē asinsriti un var veicināt vēnu paplašināšanos un cellulītu.
  • Apsēdies krēslā līdz galam, lai tava pēcpuse skartu krēsla atzveltni un mugura stingri balstītos pret atzveltni.
  • Nesot smagas somas, sadali svaru vienādi uz ķermeņa labo un kreiso pusi.
  • Laiku pa laikam pārliec plecu somu uz otra pleca, lai tā tev neizraisītu kakla un galvas sāpes.
  • Ilgstoši sēžot vienā pozā, ik pēc pusstundas pārtrauc darbu un izstaipi muguru un plecus.
  • Valkā tikai ērtus apavus, centies pārāk ilgi nestaigāt kurpēs ar augstiem papēžiem.
  • Bērni parasti atdarina savu vecāku stāju, tāpēc parūpējies, lai tavējā būtu pareiza.
  • Ja tu ļoti daudz lieto telefonu, tad izmanto austiņas.
  • Ja sēdeklis tavā automašīnā ir neērts, novieto sev aiz muguras mazu spilventiņu.
  • Atgādini sev, ka staigājot vajag plecus atvilkt atpakaļ un uz leju.

    Vienkārši vingrojumi dienas sākšanai.

  1. Stāvot vai sēžot ievelc dziļi elpu un pievelc plecus pie ausīm, paturi tos šādā pozīcijā četras sekundes un tad izelpo un nolaid plecus.
  2. Stāvot vai sēžot ievelc zodu un izstiep mugurkaulu, ieelpo un nolaid plecus uz leju, tad izelpo un ievelc vēdera muskuļus, tajā pašā laikā nolaižot uz leju krūšu kurvi.
  3. Stāvot vai sēžot ieelpo un uz četrām sekundēm sasprindzini sēžamvietas muskuļus, izelpo un atbrīvo muskuļus. Mēģini sasprindzināt katru sēžamvietas pusi pēc kārtas.
  4. Apsēdies krēslā, ieliec starp ceļiem spilvenu un paturi četras sekundes, atlaid spilvenu, pēc tam atkārto vingrinājumu.
  5. Vairākas reizes apļo plecus uz priekšu un atpakaļ.
  6. Nostājies izstieptas rokas attālumā no sienas, atspiedies ar plaukstām pret sienu. Turi kājas nostieptas un muguru taisnu, ievelc vēdera muskuļus. Saliec rokas elkoņos, piespied degunu pie sienas, tad atkal iztaisno rokas. Atkārto šo vingrinājumu vairākas reizes.

Visus minētos vingrinājumus var atkārtot tik daudz reižu, cik tev iznāk tiem laika dienas gaitā. Turklāt, ja spēsi tos apvienot ar 20 minūtes ilgu ātru pastaigu, tie būtiski uzlabos tavu veselību un dzīves kvalitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!