Foto: Shutterstock

Vēl arvien jūti smaguma sajūtu pēc vakardienas viesībām? Lai palīdzētu cilvēkiem, kas mielojušies pie bagātīga svinību galda, "Health" ir apkopojis dažādas jogas pozas gremošanas stimulēšanai. Piedāvājam izmēģināt piecas no tām. Šo pozu izpildei pat nevajadzēs piecelties kājās!

Ceļi pie krūtīm

Foto: Shutterstock

Nogulies uz muguras, atslābinies un veic ieelpu, novietojot rokas uz ceļiem. Izelpo, vienlaikus pievelkot ceļus pie krūtīm un apskaujot tos. Viegli šūpojiet ceļus, lai vairāk izstieptos. Ieelpo no piecām līdz 10 reizēm un atbrīvo ceļus. Atkārto vingrojumu vairākas reizes.

Vingrojumu ir iespējams arī modificēt. Pacel ceļus tiktāl, lai justos ērti. Lai dažādotu pozu, stiepšanos var veikt vispirms vienai, bet tad otrai pusei. Atstāj vienu kāju izstieptu, pacel otru kāju, pievelc klāt un pāris reizes ieelpo un izelpo. Pēc tam samaini kājas vietām.

Muguras pagriešana

Foto: Shutterstock

Apgulies uz muguras, apskauj ceļus un ieelpo. Līdz ar izelpu, nolaid ceļus uz kreiso pusi, izmanto kreiso roku, lai tos nedaudz paspiestu uz leju. Tad pagriez galvu pa labi un izstiep roku taisni pa labi. Paliec pozā un veic piecas līdz 10 ieelpas. Pēc tam atgriezies sākuma pozīcijā un izpildi vingrojumu arī uz otru pusi.

Tilta poza

Foto: Shutterstock

Šī poza uzlabo asins plūsmu, palīdzot atjaunot enerģiju. Nogulies uz muguras un saliec ceļus. Turi rokas gar sāniem, pēdas pie zemes un pacel gurnus. Lai labāk izstieptos, pamīšus pacel augstāk vienu un tad otru gurnu.

Muguras stiepšana sēžot

Foto: Shutterstock

Apsēdies ar izstieptām kājām. Saliec labo celi un novieto papēdi tuvu ķermenim. Pastiep labo roku aiz muguras un novieto plaukstu uz grīdas. Novieto kreiso elkoni uz labā ceļa ārpuses un pastiep muguru. Pāris reizes ieelpo, atbrīvo rokas un kāju, pēc tam atkārto uz otru pusi.

Stiepšanās uz priekšu

Foto: Shutterstock

Apsēdies uz grīdas ar uz priekšu izstieptām kājām. Turot taisnu muguru, lēnām liecies uz priekšu. Kustība notiek gurnos. Veic no piecām līdz 10 ieelpām un atgriezies sākumpozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!