Foto: Shutterstock

Ziemā vairums no mums kļūst mazkustīgāki, kas nereti rezultējas nepievilcīgos tauku "spilventiņos" dažādās ķermeņa zonās. Lai atbrīvotos no liekā svara, nepieciešami aktīvi vingrojumi, saka fitnesa kluba "Sportima" trenere Eva Dzelme. Izpildot viņas ieteikto vingrojumu kompleksu trīs reizes nedēļā, ikreiz trīs līdz piecas reizes pēc kārtas, pirmie rezultāti varētu parādīties pat jau pēc nedēļas.

Cik ilgā laikā, šādi vingrojot, izdosies atbrīvoties no visa liekā svara? Viss atkarīgs no tā, cik daudz ir lieko kilogramu un kāda ir konkrētā cilvēka ēdienkarte, saka Eva Dzelme. "Ja līdztekus vingrošanai ierobežos cukura un balto miltu izstrādājumu lietošanu uzturā, pirmie rezultāti būs ļoti ātri – jau pēc nedēļas svars sāks kristies," teic trenere.

Viņa brīdina, ka var būt tā, ka gandrīz uzreiz pēc tam svara kritums piepeši apstājas vai pat svars nedaudz pieaug. "Nekādā gadījumā šajā brīdī nevajag mest plinti krūmos un pārtraukt treniņus, jo tā ir pilnīgi normāla parādība. Iemesli var būt dažādi. Visbiežākais – sarūk tauku apjoms, bet pieaug muskuļu masa, jo kompleksā ir iekļauti arī spēka vingrinājumi. Muskuļi, protams, ir smagāki par taukiem, tādēļ vienā brīdī var būt pat neliels svara pieaugums. Katrā ziņā, turpinot vingrot, pēc kāda laiciņa svars atkal turpinās kristies, muskuļi kļūs stingrāki un auguma aprises – pievilcīgākas," iedrošina Eva Dzelme.

Vingrojumu kompleksu ikreiz vajadzētu atkārtot trīs līdz piecas reizes pēc kārtas (atkarībā no varēšanas) un to darīt vismaz trīs reizes nedēļā. Vislabāk – katru otro dienu, lai pa vidu ir viena diena atpūtai un organisms pēc fiziskās slodzes var atgūt spēkus.

Foto: Shutterstock

30 sekundes lec ar lecamauklu. Lēcienu veidu vari izvēlēties pati – tādu, kas vislabāk tīk. Ļoti labi derēs arī visparastākā lēkšana ar abām kājām vienlaikus pāri aukliņai, bet var arī, piemēram, kā attēlā – lēkt lecamauklai pāri kā skrienot, proti, vienreiz pirmo pārceļot vienu, bet nākamajā reizē – otru kāju. Galvenais ir lēkt aktīvi, neapstājoties!

Foto: Shutterstock

Sākumstāvoklis – stāvus, kājas plecu platumā, mugura taisna.

Izelpas laikā veic izklupienu sānis ar labo kāju – taisnu to liek pēc iespējas tālāk uz labo pusi, tajā pašā laikā kreiso kāju saliecot. Vienlaikus ar labo roku pieskaras grīdai līdzās kreisajai kājas, bet otras rokas elkoni atvelk griestos. Pēc tam ieelpojot atgriežas sākumstāvoklī un izelpojot veic izklupienu sānis ar kreiso kāju. Izklupienus izpilda ātrā tempā 25 reizes uz katru pusi.

Foto: Shutterstock

Sākumstāvoklis – stāvus, kājas plecu platumā, mugura taisna.

Pārmaiņus te ar labo, te kreiso kāju veic izklupienu uz priekšu – ieelpojot ar vienu kāju sper soli uz priekšu, otra paliek uz vietas. Izelpojot atgriežas sākumstāvoklī. Abu ceļu locītavā šajā brīdī jābūt taisnam (90 grādu) leņķim. Izpilda 20 reizes ar katru kāju.

Foto: Shutterstock

Sākumstāvoklis – guļus balstā uz rokām un kāju pirkstiem, ķermenis veido taisnu līniju, vēdera lejas daļa un dibens ir ievilkti un nostiprināti.

Izelpojot labo celi, cik tuvu iespējams, pievelk pie labā pleca, izelpojot – noliek kāju atpakaļ. Pēc tam kreiso celi pievelk pie kreisā pleca, novieto kāju atpakaļ. Veic ātrā tempā 30 reizes, pietuvinot plecam katru kāju.

Foto: Shutterstock

Sākumstāvoklis – guļus uz muguras, kājas saliektas un pēdas uz grīdas, rokas savienotas aiz galvas.

Izelpojot vienlaikus ceļ uz augšu kreiso elkoni un labo celi, satuvinot tos. Ieelpojot atgriežas sākumstāvoklī. Atkārto 25 reizes. Pēc tam tikpat reizes tuvina labo elkoni kreisajam celim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!