Smadzenes ir varbūt vissvarīgākais seksuālais orgāns, taču nav iespējams izvairīties no fakta, ka mīlēties vislabāk var tad, ja arī pārējais ķermenis ir labā formā. Runa nav par izskatīšanos pēc kultūrista, bet gan par labu veselības stāvokli, kas pastiprina baudu.
Nesenie pētījumi pierādījuši, ka regulāras sporta nodarbības veicina libido, bet īpaši vingrojumi var nostiprināt tos muskuļus, kuru darbība jūtama galvenokārt seksa laikā. Šeit ir galvenie treniņu veidi, kurus jāizpilda, lai iegūtu (un uzturētu) seksa fitnesu.

Nostiprini sirdsdarbību

Regulāras aerobikas nodarbības – piemēram, riteņbraukšana, peldēšana, skriešana vai soļošana – var izdarīt brīnumu lietas tavā seksa dzīvē. Šie vingrojumi uzlabo sirds muskuļu izturību, kas izpaužas kā lielāka izturība guļamistabā.

Aerobikas vingrojumi uzlabo arī asisnriti. Veselam cilvēkam seksa laikā asinis plūst uz visaktīvākajiem muskuļiem – rokās, kājās un dzimumorgānos – nevājinot pārējo orgānu darbību. Rezultātā, smadzenes saņems pietiekošu asins daudzumu, kas savukārt nodrošina nepieciešamo dzimumhormonu izdalīšanos. Pastiprināta asissrite nodrošina arī vaginālo lubrikāciju.

Sportiskās aktivitātes lieliski noder arī seksuālās pašsajūtas uzlabošanai. Kalifornijas seksa terapeiti veikuši pētījumu ar 8000 sievietēm vecumā no 18 līdz 45 gadiem un noskaidrojuši, ka pēc regulāras vingrojumu programmas uzsākšanas 40 procenti sieviešu jutušas palielinātu seksuālo uzbudinājumu seksa laikā un 31 procentam sieviešu radusies vēlme pēc biežāka seksa.

Tā iemesls ir testosterons, kas pastiprināti izdalās organismā vingrošanas laikā. Šis hormons gan vīriešiem, gan sievietēm palielina dzimumtieksmi un veicina garastāvokļa uzlabošanos. Vingrošana veicina arī smadzeņu kreisās puslodes darbību, radot eiforijas efektu, kas ilgst apmēram divas stundas – pilnīgi pietiekoši, lai nomazgātos dušā un nodotos mīlas priekiem.

Nostiprini augšstilbus un vēdera muskuļus

Vai kādreiz esi mēģinājusi jaunu seksa pozu, lai atklātu, ka šajā entuziasma brīdī tavi augšstilbi brēc: “Cik ilgi tu mūs vēl turēsi šādā stāvoklī?” Ja tā notiek, tad tu zini, cik svarīgi ir spēcīgi muskuļi. Aerobika un viegla svarcelšana kājām nostiprina šos muskuļus, bet joga padara tos elastīgus.

Jogas nodarbībās veiktie stiepšanās vingrinājumi lieliski uztur elastību. Iztēlojies tās pozīcijas, kuras tu vēlies izmantot seksā un izpildi tās kā stiepšanās vingrojumus. Ieņem vajadzīgo pozīciju, elpo dziļi un ar katru izelpu nedaudz vairāk pastiepies.

Tikpat svarīgi ir trenēt arī vēdera muskuļu izturību, kas ir ne mazāk nozīmīgi seksā.

Iemācies atslābināties

Nodarbojoties ar mīlestību, ir brīži, kad tu vēlies, lai tavi vingrie, lokanie muskuļi ļengani atslābinātos un nodotos ekstāzei. Relaksācija ir prasme, ko var apgūt, un tādēļ ir vērts pacensties. Atslābināšanās palīdz izjust baudu, ko sagādā pieskārieni, kā arī padara fiziski un emocionāli atsaucīgākus uz kairinājumiem.

Jogas vingrinājumi iemāca vadīt un atslābināt spriedzi ķermenī, kam ir liela vērtība seksa dzīvē. Orgasma brīdī muskuļi ir tik saspringti un pārslogoti, ka tiem nepieciešama atslābināšanās, un tad arī bauda ātri pazūd. Joga iemāca atslābināties liela uzbudinājuma brīžos, kas palīdz paildzināt baudu.

Pavisam vienkāršs vingrinājums tiem, kam nepatīk mokošas pozas: nostājies un 10 minūtes pakrati katru savu ķermeņa daļu, lai noņemtu spriedzi. Ļauj, lai tevi pārņem šīs trīsas; elpo dziļi; droši vari ar balsi izdot skaņas. Šīs kustības palīdz sakopot enerģiju no visām ķermeņa daļām.

Kustību vieglums un muskuļu elastība palīdz tev būt spontānākai un radošākai attiecībās ar partneri.

Atvēli laiku regulāram seksam

Seksā, gluži tāpat kā jebkurā fiziskā aktivitātē, ir regulāri jātrenējas, lai gūtu panākumus. Lai uzturētu seksuālo veselību, ir nepieciešamas seksuālas domas, kurām seko seksuāla aktivitāte – ar vai bez orgasmu, ar vai bez partnera – vienalga, katru dienu vai reizi nedēļā. Svarīga ir regularitāte; pretējā gadījumā hormonu līmenis izmainās un līdz ar to – arī tavs garastāvoklis.

Bērni, karjera un mājsaimniecības darbi var aizpildīt visu dienas plānu, taču mīlas rotaļām ir jāiezīmē vieta kalendārā ar neizdzēšamo zīmuli. Dažas sievietes to panāk, noslēpjot televizora tālvadības pulti, tiklīdz bērni ir aizgājuši gulēt; citas uzliek pulksteni uz sešiem no rīta, lai sāktu dienu ar smaidu. Galu galā, seksa fitnesa jēga ir baudīt erotikas augļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!