Foto: Publicitātes foto
Latvijā pirmais Krāsu skrējiens notiks šā gada 2. jūlijā Jūrmalā, un tajā piedalīties aicināts ikviens, kas vēlās jautri un aktīvi pavadīt laiku. Krāsu skrējiens ir piecus kilometrus gara distance, ko var veikt, skrienot, nūjojot, dejojot vai vienkārši pastaigājoties un izbaudot festivāla atmosfēru. No parasta skrējiena tas atšķiras ar to, ka katrā distances kilometrā ir īpašs krāsu punkts, kur dalībnieki skrien cauri dažādām krāsām. Gaisā tiek mesta un pār dalībnieku galvām krīt licencēta pārtikas krāsviela, kas ir pilnīgi dabīga un nekaitīga gan apkārtējai videi, gan cilvēkiem, informēja pasākuma organizatori.

Pēdējo gadu laikā visā pasaulē strauji attīstās veselīga un aktīva dzīvesveida kultūra. Cilvēki arvien biežāk priekšroku dod veselīgākam uzturam, bet brīvajā laikā arvien biežāk ļaujas dažādām sportiskām aktivitātēm, no kurām viena no populārākajām bez šaubām ir skriešana. Skriešanas entuziasti visā pasaulē skrien ne tikai fiziskās formas un veselības uzturēšanai, bet arī priekam.

Neparastā skrējiena aizsākumi meklējami 2011. gada martā ASV Jūtas štatā, kur notika pirmais krāsu skriešanas pasākums "Laimīgākie planētas 5 km". Tajā piedalījās apmēram 6000 dalībnieku ar mērķi skrienot dalīties priekā.

Krāsu skrējiens ir brīnišķīgs piedzīvojums ikvienam tā dalībniekam. Tas ir populārs visā pasaulē – katru gadu tas norisinās vairāk nekā 40 pasaules valstīs, bet šogad pirmo reizi tas notiks arī Latvijā.

Starts – pulksten 14 Tallinas ielā Kauguros. Vairāk par Krāsu skrējienu uzzini šeit.

Interesanti fakti par Krāsu skrējienu

  • Krāsu skrējiens katru gadu norisinās 40 pasaules valstīs, vairāk nekā 200 dažādās pilsētās.
  • 2014. gadā Krāsu skrējiens notika Parīzē, kur viens no krāsu punktiem bija tieši zem Eifeļa torņa, no kur tika mestas krāsas.
  • Katru gadu visā pasaulē Krāsu skrējienā piedalās vairāki miljoni pasaules iedzīvotāju, bet dalībnieku skaits katru gadu strauji pieaug.
  • Aptuveni 60 procentiem distances dalībnieku "Laimīgie 5 km" ir pirmā sporta distance, ko tie veikuši.
  • Krāsu skrējiens visā pasaulē nes ne tikai prieku, bet arī mīlestību – kopš 2011. gada vairāk nekā 87 000 cilvēku ir atzinuši, ka Krāsu skrējienā satikuši savu otru pusi. Vairāk nekā 9000 pāru pirmais randiņš bija Krāsu skrējiena laikā, kopumā izteikti 654 bildinājumi un atzīmētas 35 kāzas.
  • Krāsu skrējiena dalībnieki kopā noskrējuši vairāk nekā 15 miljonus jūdžu visā pasaulē, kas ir tikpat, kā 71 reizi aizbraukt līdz mēnesim un atpakaļ vai arī 622 reizes apkārt zemeslodei.
  • Kopš 2014. gada Krāsu skrējiens citviet pasaulē notiek arī nakts laikā, un tad krāsu skrējienā tiek izmantotas krāsas, kas spīd tumsā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!