Foto: Shutterstock
Jautājums, kā atbrīvoties no liekajiem tauciņiem uz augšstilbiem un tikt pie slaidām un vingrām kājām, daiļā dzimuma pārstāves, šķiet, nodarbinājis teju vienmēr. Arī tālajos 70. gados dāmas visādi nopūlējās, lai varētu atļauties uzvilkt īsus bruncīšus. Pārlapojot vecus preses izdevumus, "Rutks" 1973. gadā izdotā žurnālā "Padomju Latvijas Sieviete" uzdūrās rakstam par šo tēmu.

Nospriedām, ka arī tev būs interesanti tajā ielūkoties, tādēļ publicējam tekstu, neko tajā nemainot.

Lai kājas būtu slaidas… Par to nopietni jādomā jau meitenes gados. Un ne tikai jādomā, bet arī jārīkojas. Daudz pūļu un laika tas neprasa. Mode svārku un kleitu garuma "līmeni" no jauna pacēlusi augstāk. Taču ne jau modes untumi ir galvenais. Diezin vai atradīsies meitene, kas negribētu redzēt savas kājas slaidas un vingras. Tāpēc iesakām dažus pavisam vienkāršus, toties efektīvus vingrojumus.

  • Ja tev šķiet, ka ceļgali varētu būt slaidāki, katru dienu izdari 15 dziļus, lēnus pietupienus (neturoties pie krēsla atzveltnes).
  • Ja tev ir pārāk resni kāju augšstilbi, iesakām ik dienas lēkt ar aukliņu – vispirms uz abām, tad pārmaiņus uz vienas un otras kājas.
  • Arī pilnīgas potītes var padarīt slaidākas, regulāri vingrinot kāju pēdas. Nostājies pamatstājā, ļoti lēnām piecelies uz pirkstgaliem un tikpat lēni atgriezies izejas pozīcijā.
  • Pret ceļgalu aptaukošanos vislabākās "zāles" ir braukšana ar velosipēdu. Šo vingrinājumu var izdarīt arī bez velosipēda. Jānoguļas uz muguras (rokas uz gurniem) un ar kājām jābrauc pa gaisu.

Pats par sevi saprotams, ka šie vingrinājumi dos panākumus vienīgi tad, ja tu tos izpildīsi katru dienu. Tici, ka šīs dažas minūtes atmaksāsies simtkārt!

Avots: "Padomju Latvijas Sieviete", 1973. gada marts, Nr. 3 (247).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!