Lai arī kungi un dāmas droši var izpildīt vienus un tos pašus vingrojumus un apmeklēt vienādus treniņus, viņu vēlmes un mērķi mēdz atšķirties. Līdz ar to var mainīties arī vingrinājumi, kas jāizpilda. Šoreiz piedāvājam vingrinājumu kompleksu sievietēm, kas stiprinās visu ķermeni, palīdzot justies labāk un gūt pārliecību par sevi.

Lai mudinātu cilvēkus izkustēties un pievērst vairāk uzmanības savai veselībai, "Viņa" kopā ar fitnesa un fiziskās sagatavotības treneri Miku Embrektu piedāvā video sēriju "Veselības un spēka izaicinājums", kurā varēsi iepazīties ar vingrojumu kompleksiem, kas piemēroti cilvēkiem ar dažādu fizisko sagatavotību. Šoreiz piedāvājam vingrinājumus sievietes ķermeņa spēcināšanai un nostiprināšanai.

"Arī šodien esam jums sagatavojuši jaunu vingrinājumu kompleksu sievietēm, un ceru, ka esat gatavi to izmēģināt," saka Mikus. Pirms izmēģināt vingrojumus, neaizmirsti iesildīties, sekojot video redzamajam vai arī informācijai šajā rakstā.

Pirmais vingrinājums

Foto: DELFI
"Kad esam iesildījušies, sākam aplīti ar izklupienu. Ar vienu un to pašu kāju speram soli uz priekšu un speram tikpat lielu soli atpakaļ. Strādājam ar rokām, turam līdzsvaru," skaidro treneris. Viņš atgādina, ka izklupieniem ir jābūt dziļiem. Pie zemes jābūt pilnai pēdai, un celis nedrīkst virzīties pāri pirkstgalam. Atceries, ka vingrojums jāizpilda ar abām kājām.

Otrais vingrinājums

Foto: DELFI
Nākamais vingrojums ir pietupiens, kas apvienots ar lēcienu augšup. "Viss kā jau pietupienā, pilnas pēdas balstās pie zemes, ejam līdz 90 grādiem un ar enerģiskāku kustību nākam augšā. Palīdzam ar rokām," vingrojuma tehniku skaidro treneris.

Trešais vingrinājums

Foto: DELFI
"Turpinājums uz grīdas. Balstāmies uz taisnām rokām, kājas saliektas, un ar kustību ejam augšup. Stingra sēža, izelpa augšup, un, kā vienmēr, vēders kā klints," stāsta Mikus.

Ceturtais vingrinājums

Foto: DELFI
Vingrojumu kompleksa turpinājumā spēka vingrinājums ķermeņa augšdaļai. "Dodamies balstā uz taisnām rokām. Ejam lejup, atspiežamies, un, nākot augšup, pieskaramies pretējam plecam." Mikus norāda, ka šis vingrojums jāpilda pārmaiņus – vispirms pieskaries plecam ar vienu roku, bet pēc tam ar otru. Ja šis vingrinājums šķiet pārāk grūts, to vari izpildīt, ceļus pieliekot pie zemes.
Foto: DELFI

Piektais vingrinājums

Foto: DELFI

"Pēc atspiešanās paliekam lejā uz grīdas. Augums, tieši tāpat kā iepriekš, taisns, stingrs, un veicam ātrus, dinamiskus un arī spēcīgus skrējienus ar celīšiem klāt pie korsetes," stāsta Mikus, "mēģinām tempu nepazaudēt un noturam muguru taisnu. Neaizmirstam elpot!"

Vingrojuma kompleksa noslēgumā neaizmirsti izstaipīties! Par to, kā to izdarīt, lasi šajā rakstā.

"Miksējiet mūsu piedāvātos spēka ar izturības treniņiem, dziļās muskulatūras ar problēmzonu treniņiem. Dažādojiet savus treniņus, un ķermenis būs jums pateicīgs!" aicina Mikus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!