Fiziskās aktivitātes ir ļoti būtisks faktors veselības uzturēšanai un fiziskās formas uzlabošanai. Mērķi var sasniegt gan ar mērenas slodzes palīdzību, gan aktīvākiem treniņiem. Šoreiz piedāvājam iepazīties ar vingrojumu kompleksu, kas būs piemērots intensīvākas slodzes cienītājiem.

Lai mudinātu cilvēkus izkustēties un pievērst vairāk uzmanības savai veselībai, "Viņa" kopā ar fitnesa un fiziskās sagatavotības treneri Miku Embrektu piedāvā video sēriju "Veselības un spēka izaicinājums", kurā varēsi iepazīties ar vingrojumu kompleksiem, kas piemēroti cilvēkiem ar dažādu fizisko sagatavotību. Šoreiz piedāvājam vingrojumu kompleksu, kas iekļauj enerģisku skrējienu, lēcienus, kā arī spēka kustības, piemēram, pietupienus.

Mikus norāda, ka rudenī, kamēr laika apstākļi tam vēl ir piemēroti, ikviens var izkustēties ārpus telpām. Šajā vingrojumu kompleksā galvenais palīglīdzeklis ir kāpnes. Pirms treniņa neaizmirsti iesildīties!

Pirmais vingrinājums

Foto: DELFI

"Sākam ar nedaudz dziļāku pietupienu. Kājas nedaudz platāk nekā pleci, pirkstgali – pavisam nedaudz vērsti uz āru. Kā vienmēr, mugura taisna. Ejam pietupienā un ar izelpu nākam augšā. Rokas turam priekšā," vingrojumu skaidro Mikus. Viņš norāda, ka uz priekš izstieptās rokas palīdzēs saglabāt līdzsvaru. Treneris aicina sekot līdzi tam, lai ceļi virzās uz pirkstgalu pusi.

Otrais vingrinājums

Foto: DELFI

Nākamais vingrinājums ir skrējiens pa kāpnēm. Ceļi jāvirza augšup, un kājām sastrādā ātri, atgādina Mikus. Neaizmirsti, ka līdzi jākustina arī rokas. "Mēs šodien izmantojām 13 pakāpienus. Ja jūtaties droši, jūsu pakāpienu skaits var būt arī lielāks," piebilst treneris.

Trešais vingrinājums

Foto: DELFI

"Pēc intensīvajiem skrējieniem turpinām ar atspiešanos uz kāpnēm. Rokas nedaudz platāk nekā pleci, augums taisns, spēka kustība lejup." Virzoties augšup, viņa roka jāpaceļ augšā, paverot krūšu daļu. Izelpu veic, izstiepjot roku. Ar skatienu seko līdzi rokas kustībai un neaizmirsti, ka visu vingrojuma laiku vēders jātur stingrs.

Ceturtais vingrinājums

Foto: DELFI

Arī nākamais vingrinājums ir skrējiens, tikai šoreiz skrien, atsperoties uz katra otrā pakāpiena. "Skrējiens ir tikpat enerģisks. Atceramies par roku un atceramies par kāju darbību. Augšup virzāmies dinamiski, ātri un lejup nākam lēni, atbrīvojoši," skaidro treneris.

Piektais vingrinājums

Foto: DELFI
Noslēdzošais vingrinājums ir lēcieni pa kāpnēm augšup. "Lecam, izlaižot vienu pakāpienu. Kājas plecu platumā, palīdzam ar rokām, lēcienā virzoties augšup. Pēc lēciena droši, atbrīvojoties nākam lēnām lejā," vingrojumu apraksta Mikus.

Treneris atgādina, ka, sportojot uz kāpnēm, jābūt uzmanīgiem. Treniņa noslēgumā neaizmirsti atsildīties! Par to, kā to izdarīt uzzini šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!