Foto: Shutterstock

Mičiganas Universitātes veiktie pētījumi apliecina, ka treniņi no rīta ir efektīgāki, jo uzlabo vielmaiņu, palielina sadedzināto kaloriju skaitu, uzlabo arī miega kvalitāti un piešķir enerģiju visai dienai. Treniņiem no rīta ir jākļūst par ieradumu, ja vēlas efektīvāk atbrīvoties no nevēlamiem kilogramiem un uzlabot savas dzīves kvalitāti, vēsta "Fitwirr".

Šie ir daži efektīvi vingrinājumi, kas, pirmkārt, atmodinās un sagatavos ķermeni jaunam dienas cēlienam un, otrkārt, ļaus ātrāk sasniegt mērķi ceļā uz skaistu un tvirtu augumu.

Pietupieni

Ar pietupienu palīdzību var trenēt visu ķermeņa apakšdaļu. Tiek uzskatīts, ka treniņa programmā, kurā iekļauti arī pietupieni, var sadedzināt vairāk kaloriju. 

Nostājies taisni, tad, saglabājot taisnu muguru, iesēdies ceļgalos. Vēderu stingri ievelc, bet rokas vari izstiept sev priekšā. Izpildi 15 pietupienus.

Kā pareizi veikt pietupienus, lai netraumētu ceļgalus un locītavas, lasi šeit

Foto: Shutterstock

Atspiešanās

Ar šī vingrinājuma palīdzību tiek trenēti lielie krūšu muskuļi un rokas. 

Iztaisno rokas un atbalsties pret grīdu. Kājām jābūt kopā vai nedaudz attālināti vienai no otras. Mugura un kājas, veicot atspiedienus, ir jāsaglabā taisna. Ievelkot elpu, ķermeni tuvini grīdai, ar krūškurvi nedaudz pieskaroties tai, tad atgriezies sākuma pozīcijā un izelpo. 

Atspiedies 15 reizes.

Foto: Shutterstock

Balsts uz apakšdelmiem

Balsts ir korsetes muskulatūru nostiprinošs vingrinājums. Tā pamatā ir svarīgi noturēt stingru un nemainīgu ķermeņa pozu uz noteiktu laiku. 

Atspiedies pret zemi ar apakšdelmiem, iztaisno kājas, balstot tās pret zemi uz pirkstgaliem. Ja esi iesācējs, noturi ķermeni šādā pozā 15 sekundes, bet, ja fiziskā sagatavotība ir labāka, tad 30 sekundes. 

Foto: Shutterstock

Lēnais velosipēds

Šis ir viens no efektīvākajiem vingrinājumiem, ja vēlas nostiprināt vēdera muskulatūru. Tas palīdz samazināt arī vidukļa apmērus un atbrīvoties no "mīlas rokturīšiem". 

Īss augstas intensitātes treniņš palīdz efektīvāk sadedzināt kalorijas arī pēc vingrinājuma izpildes. 

Nogulies uz muguras, rokas aizliec aiz galvas. Lēnām vienu kāju cel pie krūtīm un tam pretī liec pretējās rokas elkoni. Tad to pašu dari ar otru kāju un pretējo roku. 

Vingrinājumu izpildi 15 reizes. 

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!