Sports un izkustēšanās daudziem saistās ar kaut ko grūtu, garlaicīgu un nepatīkamu. Ja esi viens no viņiem, iespējams, tev savu labsajūtu un fizisko formu nevajag censties uzlabot vienatnē. Pamēģini fiziskajās aktivitātēs iesaistīt savu māsu, brāli, draugu vai partneri – sportot kopā noteikti būs interesantāk un motivējošāk. Tieši tāpēc piedāvājam vingrojumu kompleksu, ko izpildīt divatā.

Lai mudinātu cilvēkus izkustēties un pievērst vairāk uzmanības savai veselībai, "Viņa" kopā ar fitnesa un fiziskās sagatavotības treneri Miku Embrektu piedāvā video sēriju "Veselības un spēka izaicinājums", kurā varēsi iepazīties ar vingrojumu kompleksiem, kas piemēroti cilvēkiem ar dažādu fizisko sagatavotību. Treniņi paredzēti gan veikšanai telpās, gan ārpus tām. Šoreiz treneris ir sagatavojis ieteikumus vingrošanai divatā.

Mikus norāda, ka ļoti daudzas lietas darīt kopā ar kādu ir interesantāk nekā vienatnē. Tas attiecas arī uz vingrošanu. Tomēr arī tad, ja vingro kopā ar kādu, nedrīkst aizmirst par iesildīšanos. Dažas idejas, kā to izdarīt, vari noskatīt video vai arī šajā rakstā.

Foto: DELFI

"Pirmais vingrinājums – pietupiens. Dodam partnerim roku, stingri satveram, iztaisnojam rokas, lai sajustu viens otru, un veicam pietupienu," stāsta Mikus. Treneris norāda, ka izelpa jāveic, ceļoties augšup. Viņš arī atgādina, ka vēders jātur stingrs un mugura taisna. Atceries, ka vingrojuma laikā nevajag liekties uz priekšu – svaram jābūt vērstam uz aizmuguri. Nepazaudē savu partneri un pamatu zem kājām!

Foto: DELFI

Arī nākamais vingrinājums ir paredzēts kāju muskulatūras stiprināšanai. Katrs partneris izpilda citādāku vingrinājumu. Viens notur statisku pietupienu un tur partnera pēdu, bet otrs veic izklupienu, aizmugurējās kājas balsta vietā izmantojot partnera plaukstas. Mikus atgādina, ka pietupiena laikā jātur stingrs augums. Partnerim, kas veic izklupienu, jāpaļaujas uz partneri un jāpievērš uzmanība tam, lai svars ir vienmērīgi sadalīts uz abām kājām. "Neaizmirstam kājas samainīt. Un neaizmirstam arī, ka abiem partneriem ir jāveic abi vingrinājumi," atgādina treneris.

Foto: DELFI

"Esam nonākuši balstā uz taisnām rokām un veiksim atspiešanās vingrinājumu," stāsta Mikus. Partneri atrodas viens otram pretī, lai atspiediena kustības noslēgumā varētu sasist plaukstas. "Protams, plaukstas sasitam pārmaiņus. Un neaizmirstam, ka vingrinājumam ir arī atvieglināts variants, atrodoties uz ceļiem."

Foto: DELFI

Noslēgumā tiek izpildīts funkcionāls vingrinājums. "Viens no partneriem atrodas balstā uz taisnām rokām," skaidro Mikus, "otrs partneris veic vieglus lēcienus, atrodoties starp kājām. Lecam mīksti, savā ritmā un atceramies neuzlēkt partnerim uz kājām. Protams, neaizmirstam samainīties. Katrs veicam abus vingrinājumus."

Noslēgumā Mikus atgādina – pēc vingrojumu izpildes neaizmirsti atsildīties. Un atceries, ka vingrot kopā ar citiem var būt ne vien interesantāk, bet arī motivējošāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!