Foto: Shutterstock

Tuvojoties pludmales sezonai, arvien vairāk sākam domāt par to, kā atgūt formu, lai atkal varētu uzvilkt pērnā gada šortus vai jauno kleitu. Tomēr, veicot dažādus vingrinājumus, nedrīkst aizmirst par mēra sajūtu, kā arī vajadzētu būt piesardzīgiem, lai nenodarītu pāri locītavām, jo daudzi vingrojumi tām ir īsts pārbaudījums. Lūk, dažas sportiskas aktivitātes, kas derēs pat tiem, kam sāp ceļi.

Foto: Shutterstock

Labs palīgs būs vingrošanas bumba. Tāpat locītavām saudzīgāki būs vingrojumi guļus vai atbalsta pozīcijās. Attēlā redzamais vingrojums stiprinās ne tikai sēžas un gurnu muskuļus, bet, pareizi izpildīts,  arī vēderpesi.

1. Apgulies uz zemes, izplet kājas un starp ceļiem novieto bumbu, ar rokām atbalsties pret zemi, kā tas redzam attēlā. Cel abas kājas uz bumbas, saliecot ceļas, pacel sēžamvietu un noturi šo pozu, aizsakaitot līdz pieci, nolaid sēžamvietu uz zemes, noliec kājas uz zemes. Vingrojumu vajadzētu izpildīt 12 reizes, atpūsties un izpildīt vēl 12 reizes.

Foto: Shutterstock

2. Vingrojumam var izmantot soliņu, trepju pakāpienu vai jebkuru citu stindru un stabilu atbalsta punktu. Šādi var trenēt arī rokas, saliecot un iztaisnojot, tomēr kāju treniņam izmantosim citu vingrojumu. Nostājies attēlā redzamajā pozā. Iztaisno un saliec kājas, it kā izpildītu lēcienu. Vingrojumu veic 20 reizes, atpūšāas un izpilda vēl 20 reizes.

3. Lūk, vēl viens vingrojums, kur noderēs bumba. Ja nav speciālā vingrošanas bumba, derēs arī jebkura cita. Apgulies uz zemes, rokas saliektas aiz galvas, turi bumbu starp potītēm taisni izstieptās kājās. Pacel kājas perpendikulāri zemei, turot tās šādā pozīcijā, pacel vienu plecu no zemes, ar elkoni nedaudz pagriežoties, un nolaid atpakaļ, tad otru elkoni tāpat, pēc tam nolaid kājas. Vingrojumu izpilda 15 reizes, pēc atpūtas vēl 15.

Foto: Shutterstock

4. Ja vingrošana telpās nešķiet aizraujoša, ideāls treniņš pat tiem, kam sāp locītavas vai pat veikta to nomaiņa, ir riteņbraukšana. Tas ir labākais treniņš arī sirdij, tāpat uzlabo asinsriti un attīsta izturību. Pusstundu vai ilgāka riteņbraukšana piecas reizes nedēļā būs pietiekams treniņš veselīgam dzīvesveidam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!